Divorci i Lisa dhe Lenny Hochstein: Përditësimi i statusit

Klea

Divorci i Lisa dhe Lenny Hochstein: Përditësimi i statusit

Amvise të vërteta të Majamit Sezoni 5 i kapi shikuesit në një stuhi emocionesh. U ngurtësua gjithashtu Lenny Hochstein si një horr i ekskluzivitetit pasi tradhtoi gruan e tij, Lisa Hochstein. Kirurgu plastik nuk u tërhoq kur iu ofrua mundësia për të shkëmbyer gruan dhe nënën e dy fëmijëve të tij për një modele më të vogël, me qëllim të fjalës. Që kur u publikua lajmi, fansat e Bravo u mblodhën në favor të Lizës duke sharë Lenin për sjelljen e tij të neveritshme. Pra, ku qëndron aktualisht divorci i çiftit?

Lumturisht kurrë

(Foto nga Romain Maurice/Getty Images për Haute Living)

Lisa dhe Lenny u martuan në tetor 2009. Mjeku i lindur në Rusi ishte shumë më i vjetër në moshën 42-vjeçare, me Lisa vetëm 26. Duke ditur atë që dimë, ishte e qartë se Lenit i pëlqente të dilte me gra shumë më të reja. Në maj 2022, Lisa dhe Lenny hodhën bombën që po ndaheshin kur Lenny ishte i pari që dorëzoi dokumentet.

U zbulua se Lenny ishte parë jashtë dhe rreth qytetit me modelen 27-vjeçare austriake, Katharina Mazepa. Ndërsa fotot u shpërndanë, Lenny dhe Lisa filluan të hedhin akuza jashtëzakonisht të shëmtuara. Ishte e qartë se divorci i tyre nuk do të ishte i pastër.

A kishte një paramartesë?

Lenny Hochstein, Lisa Hochestein
(Foto nga: Charles Trainor/Bravo/NBCU Photo Bank/NBCUniversal nëpërmjet Getty Images)

Newsweek raportoi përmes The Bravo Docket pak informacion të brendshëm kur ishte fjala për marrëveshjen paramartesore të çiftit. Një pjesë e marrëveshjes thoshte se nëse martesa do të shpërbëhej, Lenny do t’i transferonte Lizës 125,000 dollarë “nëse divorcohej brenda tre muajve nga martesa”. Numri rritet në rritje me kalimin e viteve, “duke filluar nga 250,000 dollarë për një vit martesë në 1.5 milion dollarë për një bashkim 10-vjeçar”. Nëse martesa arrinte dhjetë vjet, Lisa mund të paguhej 250,000 dollarë çdo vit pas përvjetorit të kallajit.

Më interesante, dokumentet gjithashtu deklaruan se Lenny do t’i jepte Lizës 1,000 dollarë në javë për t’i shpenzuar siç e sheh të nevojshme. Megjithatë, “ndihma përfundon me ndarjen e palëve ose zgjidhjen e martesës”. Paramartesa tregoi gjithashtu se Lisa do të pranonte të largohej nga shtëpia bashkëshortore brenda 30 ditëve nga depozitimi, ose nëse do të ishte një vendim përfundimtar nga gjyqtari. Siç e dinë shikuesit, këto pika kanë qenë një burim grindjesh për të dy.

Kush e merr rezidencën?

Lenny Hochstein
(Foto nga Gustavo Caballero/Getty Images)

Lenny i tha Page Six se pavarësisht pretendimeve të Lizës gjatë sezonit 5, ka një hipotekë prej 4 milionë dollarësh në pasuri. Në një email, Lenny shkroi: “Kur bleva tokën ku ndodhet shtëpia tani për 7.5 milionë dollarë, mora një kredi prej 4 milionë dollarësh. Kam paguar për ndërtimin e shtëpisë së re pa marrë një kredi tjetër. Unë e kam mbajtur atë kredi, sepse norma e interesit për të është shumë më e ulët se tregu dhe nuk ka kuptim ta paguaj atë.”

Lenny dhe Lisa janë ende në proces gjyqësor për shtëpinë. Lenny aktualisht jeton diku tjetër dhe Lisa është ende duke qëndruar në rezidencë me dy fëmijët e saj.

Urdhër Kufizues

Lisa Hochstein
(Foto nga: Tommy Garcia/Bravo/NBCU Photo Bank/NBCUniversal nëpërmjet Getty Images)

Pas një takimi të pakëndshëm në Miami, Lisa u përplas me Lenny dhe Katharina ndërsa të gjithë ishin jashtë në qytet. Fansat më vonë mësuan se modelja ngriti një urdhër ndalimi kundër Lizës më 25 korrik dhe e akuzoi Lizën se e përndiqte. Financat e reja të Lenny pretenduan se Lisa filloi të bënte telefonata me natyrë kërcënuese. Ajo pretendon se ylli i Real Housewives of Miami madje krijoi llogari të rreme në mediat sociale.

Lisa u mbyt financiarisht

Lisa Hochstein
(Foto nga: Charles Sykes/Bravo nëpërmjet Getty Images)

Ndërsa divorci i tyre u ndez, Lisa tregoi se ajo ndihej “e mbytur financiarisht” nga Lenny gjatë viteve, përmes Page Six. Në dokumentet, Lisa pretendoi se Lenny “hakmerret duke kufizuar aksesin e saj në fonde sa herë që ajo nuk pajtohet me secilën nga kërkesat e tij”. Paratë në fjalë vinin nga një kartë krediti e përbashkët. Karta u vëzhgua nga Lenny, por e destinuar për përdorim personal të Lizës.

Lenny duhet të ruajë status quo-në

Në prill 2023, një gjykatës urdhëroi që Lenny t’i paguante Lizës 8,000 dollarë në muaj si mbështetje e përkohshme. Ndërsa ndoshta i pakënaqur me vendimin, kirurgu plastik u urdhërua gjithashtu të ruante status quo-në me të cilën ishin mësuar gruaja dhe fëmijët e tij. Në korrik, Page Six zbuloi se çifti ishte gati në fund të divorcit të tyre të gjatë pasi hynë në një marrëveshje për zgjidhjen e martesës.

Të gjitha seancat e ardhshme u anuluan, përveç asaj përfundimtare, e cila u caktua për 27 korrik 2023, kur Lenny dhe Lisa pritej të nënshkruanin dokumentet. Pavarësisht se nuk është bërë asnjë njoftim për finalizimin e tyre, Lenny u përkul dhe u gjunjëzua dhe i propozoi Katharinës më 30 korrik. Ndoshta ishte një rastësi, por shumica mendojnë se ishte një goditje ndaj Lizës.