Sean Combs and Casandra Ventura

Klea

Diddy akuzohet për R*pe, Trafikim S*x, Dhunë në Familje në padi nga ish e dashura

Diddy akuzohet për R*pe, Trafikim S*x, Dhunë në Familje në padi nga ish e dashura

Sean “Diddy” Combs, një manjat muzikor dhe reper, e gjen veten në qendër të një beteje të rëndë ligjore. Ish e dashura e tij, Kasandra Venturaka ndërmarrë veprime ligjore kundër tij, duke ngritur një padi në një gjykatë federale në New York City të enjten.

Sean Combs dhe Casandra Ventura

Pretendimet e bëra nga Ventura janë të rënda dhe shqetësuese. duke pretenduar se manjati i muzikës e përdhunoi dhe e trafikoi atë gjatë 10 viteve abuzive.

“Pas vitesh në heshtje dhe errësirë, më në fund jam gati të tregoj historinë time dhe të flas në emër timin dhe për të mirën e grave të tjera që përballen me dhunë dhe abuzim në marrëdhëniet e tyre,” tha ajo në një deklaratë. “Me afrimin e shpejtë të Aktit të Mbijetuarve të Rritur të Nju Jorkut, u bë e qartë se ky ishte një mundësi për të folur për traumën që kam përjetuar dhe se do të shërohem për pjesën tjetër të jetës sime.”

Sean Combs dhe Casandra Ventura

Sipas dokumentit të padisë të aksesuar nga CNN, pretendohet se Combs tërhoqi Zonja Ventura në një mënyrë jetese luksoze, me shpejtësi të lartë të mbushur me drogë dhe në një marrëdhënie romantike me të. Kjo thuhet se ndodhi brenda dy viteve të takimit të tyre të parë rreth vitit 2005 ose 2006, menjëherë pas së cilës Combs nënshkroi Ventura me labelin e tij muzikor, Bad Boy Records.

Sean Combs dhe Casandra Ventura

Ventura pretendon se gjatë gjithë marrëdhënies së tyre profesionale dhe romantike, Combs “ushtroi fuqinë dhe ndikimin e tij” mbi të. Ankesa thekson se ajo ishte 19 vjeç dhe Combs ishte 37 kur u takuan për herë të parë, me marrëdhëniet e tyre të biznesit që vazhduan deri në vitin 2019.

Sean Combs dhe Casandra Ventura

Ankesa përshkruan pretendimet ndaj të cilave Combs ishte abuzuar fizikisht Venturamori kontrollin mbi çdo pjesë të jetës së saj personale, e “fuqi” atë me një mënyrë jetese të karakterizuar nga pirja e madhe dhe përdorimi i drogës dhe e detyroi të merrte pjesë në akte të ndryshme seksuale me burra të tjerë gjatë marrëdhënies së tyre.

Sean Combs dhe Casandra Ventura

Në padinë e saj, Ventura pretendon se kur u përpoq t’i jepte fund lidhjes së tyre në vitin 2018, Combs hyri me forcë në shtëpinë e saj dhe e përdhunoi.

Si nënë e dy fëmijëve, Ventura pohon në padi se ajo luftoi me varësitë nga droga dhe alkooli “që u krijuan dhe nxiteshin nga z. Combs” gjatë kohëzgjatjes së marrëdhënies së tyre.

Sean Combs dhe Casandra Ventura

Në padi përmendet edhe se Ventura vazhdon të durojë “shqetësim të jashtëzakonshëm emocional” dhe iu desh të kërkonte trajtim në një institucion rehabilitimi spitalor për shkak të mendimeve për vetëvrasje, të cilat ajo ia atribuon abuzimit që përjetoi.

“Pas vitesh në heshtje dhe errësirë, më në fund jam gati të tregoj historinë time dhe të flas në emër timin dhe për të mirën e grave të tjera që përballen me dhunë dhe abuzim në marrëdhëniet e tyre.” Ventura – një këngëtare R&B që shkon me emrin skenik Cassie – thuhet në një deklaratë.

“Me afrimin e shpejtë të Aktit të Mbijetuarve të Rritur të Nju Jorkut, u bë e qartë se ky ishte një mundësi për të folur për traumën që kam përjetuar dhe se do të shërohem për pjesën tjetër të jetës sime.”

Sean Combs dhe Casandra Ventura

Ben Brafman, avokat për Combs, tha në një deklaratë se “z. Combs i mohon me forcë këto akuza fyese dhe skandaloze.”

Deklarata vazhdoi: “Për 6 muajt e fundit, z. Combs i është nënshtruar e zonjës Ventura Kërkesa e vazhdueshme prej 30 milionë dollarësh, nën kërcënimin e shkrimit të një libri të dëmshëm për marrëdhënien e tyre, i cili u refuzua pa mëdyshje si shantazh i hapur. Pavarësisht tërheqjes së kërcënimit të saj fillestar, Zonja Ventura tani është drejtuar për të ngritur një padi të mbushur me gënjeshtra të pabaza dhe të egra, duke synuar të njollosë reputacionin e z. Combs dhe të kërkojë një ditë page”.

Sean Combs dhe Casandra Ventura

Për më tepër, padia ngre një akuzë për dhunë seksuale kundër Krehërat.

Ventura është duke kërkuar një shumë të pacaktuar si dëmshpërblim monetar nëpërmjet padisë.

Veprimi ligjor implikon gjithashtu bizneset e Combs, duke emërtuar Bad Boy Records, Bad Boy Entertainment dhe Combs Enterprises. Për më tepër, ai përfshin Epic Records, i identifikuar si një punëdhënës i Venturanë padi.

Akti i të mbijetuarve të rritur të Nju Jorkut, i miratuar në fund të nëntorit 2022, fuqizon të mbijetuarit e rritur të abuzimit seksual që të ngrenë padi në Nju Jork kundër abuzuesve të tyre, pavarësisht nga skadimi i statutit të kufizimeve të pretendimeve të tyre. Ky ligj parashikon një afat një vjeçar për këta të mbijetuar për të nisur veprimet ligjore, që do të mbyllen më 24 nëntor.

Sean Combs dhe Casandra Ventura

Sean Combs, 54 vjeç, është themeluesi i labelit muzikor Bad Boy, i themeluar në vitin 1993. I njohur edhe me emrat e tij skenik Puff Daddy dhe Diddy, Combs ka qenë me ndikim në zhanrin hip-hop, duke fituar tre çmime Grammy dhe 14 nominime gjatë karrierës së tij. Përtej suksesit të tij muzikor, ai ka bërë emër edhe si producent dhe sipërmarrës.

Kasandra Ventura, 37, njihet si këngëtare R&B, veçanërisht për hitin e saj “Me & U” nga albumi i saj debutues i vitit 2006 “Cassie”, i lëshuar nën etiketën Bad Boy të Combs. Karriera e saj përfshin bashkëpunime me artistë si Lil Wayne dhe Akon, dhe në vitin 2009, ajo publikoi këngën “Must Be Love” me Krehërat.

të Venturës Ekipi ligjor pretendon se Krehërat tentoi ta heshtte financiarisht. “Zoti. Combs i ofroi zonjës Ventura tetë shifra për t’i mbyllur gojën dhe për të parandaluar ngritjen e kësaj padie, “tha Doug Wigdor, avokati i saj, për Deadline. Ky pretendim u bë pas padisë së Venturës në gjykatën federale, duke akuzuar Combs për “abuzim, dhunë dhe trafik seksual” afatgjatë. Ventura thuhet se e refuzoi këtë ofertë, duke zgjedhur në vend të kësaj të flasë në emër të grave që vuajnë në heshtje. “Zonja Ventura duhet duartrokitur për trimërinë e saj.” Wigdor shtuar.

Sean Combs dhe Casandra Ventura

Kjo deklaratë erdhi si përgjigje ndaj një kundërshtimi nga avokati i Combs, Ben Brafman, i cili pohoi se Krehërat “I mohon me forcë këto akuza fyese dhe skandaloze.” Brafman, që më parë përfaqësonte Harvey Weinstein, pretendoi se për gjashtë muaj, Ventura kërkoi 30 milionë dollarë nga Combs, duke kërcënuar se do të botonte një libër të dëmshëm për marrëdhënien e tyre, të cilin Combs e hodhi poshtë si shantazh të hapur. Brafman pretendon se pavarësisht tërheqjes së kërcënimit të saj, Ventura tani ka ngritur një padi të mbushur me akuza të pabaza dhe të ekzagjeruara, duke synuar të dëmtojë reputacionin e Combs dhe të sigurojë një zgjidhje financiare.