Todd Chrisley

Klea

Dënimi 7-vjeçar i Julie Chrisley-t u rrëmbye… Ajo do të kthehet së shpejti në shtëpi!

Dënimi 7-vjeçar i Julie Chrisley-t u rrëmbye… Ajo do të kthehet së shpejti në shtëpi!

Julie Chrisley’s dënimi për mashtrim bankar dhe evazion fiskal u anulua më 21 qershor nga një panel gjyqtarësh federalë të apelit. Kolegji i apelit urdhëroi një gjykatë më të ulët të rishikonte dënimin e saj, duke përmendur një “çështje të ngushtë” në dënimin fillestar.

Julie Chrisley

Julie Chrisley dhe burri i saj, Todd Krislifitoi famë nga emisioni Chrisley di më së miri, e cila shfaqi stilin e tyre të jetesës ekstravagante dhe familjen e ngushtë. Çifti u dënua në vitin 2022 për komplot për të mashtruar bankat e komunitetit nga më shumë se 30 milionë dollarë kredi mashtruese. Përveç kësaj, ata u shpallën fajtorë për evazion fiskal, duke fshehur të ardhurat e tyre ndërsa shfaqnin pasurinë e tyre në televizion.

Todd Krisli

Kontabilisti i tyre, Peter Tarantino, u dënua gjithashtu për komplot për të mashtruar Shtetet e Bashkuara dhe për paraqitjen e qëllimshme të deklaratave tatimore false.

Një panel prej tre gjyqtarësh nga Gjykata e 11-të e Apelit e Rrethit të SHBA-së la në fuqi dënimet e Chrisleys dhe Tarantino. Megjithatë, ata identifikuan një gabim ligjor në mënyrën e llogaritjes së gjyqtarit gjykues Julie Chrisley’s dënimin, duke e mbajtur atë përgjegjëse për të gjithë skemën e mashtrimit bankar. Si rezultat, kolegji i apelit e ktheu çështjen e saj në gjykatën më të ulët për ri-dënim.

Todd Krisli

“Ne jemi të kënaqur që Gjykata u pajtua me këtë Julie’s dënimi ishte i pahijshëm, por padyshim që jemi të zhgënjyer që u refuzua Todd’s apeli,” tha Alex Little, një avokat i çiftit, në një email. Ai shtoi se Krisli familja ishte “shpresuese për më shumë lajme të mira në të ardhmen”.

Todd Krisli

Chrisleys, së bashku me një ish-partner biznesi, dorëzoi dokumente false në bankat në zonën e Atlantës për të marrë kredi mashtruese, zbuluan prokurorët gjatë gjyqit. Ata e akuzuan çiftin për shpenzime të bollshme për makina luksoze, rroba të stilistëve, pasuri të paluajtshme dhe udhëtime, dhe se po përdorën kredi të reja mashtruese për të shlyer të vjetrat. Prokurorët më tej pretenduan se Todd Krisli bëri kërkesë për falimentim për t’i shpëtuar më shumë se 20 milionë dollarëve në kredi të papaguara.

Todd Krisli

Julie Chrisley fillimisht u dënua me shtatë vjet burg federal, ndërsa Todd Krisli mori 12 vjet. Të dy u urdhëruan gjithashtu të paguanin 17.8 milionë dollarë në dëmshpërblim.

Avokatët e tyre mbrojtës argumentuan në apel se një oficer i IRS gënjeu gjatë gjyqit, duke dëshmuar se çifti ende i detyrohej taksave dhe se prokurorët me vetëdije nuk arritën ta korrigjonin këtë dëshmi të rreme. Ata gjithashtu pohuan se prokurorët nuk paraqitën prova të mjaftueshme për ta dënuar atë Chrisleys të evazionit fiskal dhe konspiracionit ose për të vërtetuar këtë Julie Chrisley mori pjesë në mashtrime bankare.

Julie Chrisley

Avokati i Tarantinos pretendoi se kontabilisti pësoi dëm duke u gjykuar së bashku me të Chrisleys. Megjithatë, kërkesa e tij për një gjykim të ri u refuzua.

Gjyqtarët e apelit gjetën vetëm një gabim në këtë çështje. Ata vendosën që gjyqtari gjykues, në dhënien e dënimit, mbajti Julie Chrisley përgjegjëse për të gjithë skemën e mashtrimit bankar duke filluar nga viti 2006. Trupi gjykues vuri në dukje se as prokurorët dhe as gjyqtari gjykues nuk dhanë “ndonjë provë specifike që tregonte se ajo ishte e përfshirë në vitin 2006”.

Julie Chrisley

Trupi gjykues gjeti prova të mjaftueshme të lidhura Julie Chrisley ndaj mashtrimeve nga shumë vite duke filluar nga viti 2007.

“Duhet të lirohemi Julie’s dënimi në mënyrë që gjykata e qarkut të mund të trajtojë çështjen e ngushtë të asaj që i atribuohet shumës së duhur të humbjes Julie është”, ka shkruar kolegji i apelit, kështu që dënimi i saj mund të rillogaritet.

Todd Krisli

Todd Krisli56 vjeç, aktualisht ndodhet në një kamp burgu federal të sigurisë minimale në Pensacola, Florida, me një datë lirimi të caktuar për shtator 2032. Julie Chrisley51 vjeç, ndodhet në një strukturë në Lexington, Kentaki, dhe pritet të lirohet në korrik 2028, sipas faqes së internetit të Byrosë Federale të Burgjeve.

Todd Krisli

Peter Tarantino, 61 vjeç, mbahet në një kamp burgu federal të sigurisë minimale në Montgomery, Alabama, me një datë lirimi në gusht të vitit të ardhshëm.

Todd Krisli

Rasti vazhdon të tërheqë vëmendjen si Chrisleys, dikur mishërimi i sharmit jugor dhe suksesit financiar, përballen me pasojat e betejave të tyre ligjore. Ridënimi i ardhshëm ka të ngjarë të hedhë më shumë dritë Julie Chrisley’s përfshirjen dhe potencialisht të rregullojë kohën e saj pas hekurave.