Dave Chappelle

Klea

Dave Chappelle thërret komunitetin transgjinor në shfaqjen e re të Netflix

Dave Chappelle thërret komunitetin transgjinor në shfaqjen e re të Netflix

Dave Chappelle nxori një seri të re tingujsh për njerëzit trans në specialen e tij të re në Netflix, pavarësisht një premtimi të kaluar për të mos folur për këtë temë.

Dave Chappelle

Chappelle filloi specialin e tij të shtatë për shërbimin e transmetimit, të titulluar “The Dreamer”, duke reflektuar përsëri në rrugën e tij drejt yjeve. Ai e ndërpreu shëtitjen nostalgjike në korsinë e kujtesës për të treguar një anekdotë rreth takimit me një nga idhujt e tij komik.

“Doja të takoja Jim Carrey [who was method acting], por më duhej të pretendoja se ky n-a ishte Andy Kaufman. Gjithë pasdite,” kujton ai.

Dave Chappelle

Ai vazhdoi – “Unë mund ta shikoja atë dhe mund të shihja se ai ishte Jim Carrey.”

Aktori i humorit shtoi: “Gjithsesi, unë i them të gjitha këto për të thënë: Kështu më bëjnë të ndihem njerëzit trans.”

Ai u tha anëtarëve të audiencës: “Nëse ju djema erdhët këtu në këtë shfaqje sonte duke menduar se unë do të tallej përsëri me ata njerëz, ju keni ardhur në shfaqjen e gabuar.”

Dave Chappelle

Chappelle shtoi — “Unë nuk jam më mbret me ata njerëz. Nuk ia vlente mundimi. Unë nuk po them s-t për ta.”

“Ndoshta tre ose katër herë sonte, por kaq,” tha ai. “Jam lodhur duke folur për ta.”

Funnyman vazhdoi duke thënë se ai po tërhiqej nga komenti i tij sepse “njerëzit silleshin ashtu [he] kishte nevojë që ata të ishin qesharak.”

“Epo, kjo është qesharake,” tha ai. “Nuk kam nevojë për ty. Më vjen një kënd krejt i ri.”

Dave Chappelle

Chappelle vazhdoi—“Ju djema nuk do ta shihni kurrë këtë që po vjen. Nuk po bëj më shaka trans.”

Ai deklaroi me krenari se do të kalonte në komunitetin e personave me aftësi të kufizuara sepse “ata nuk janë aq të organizuar sa homoseksualët”.

Ai vuri në dukje: “Dhe më pëlqen të godas me grusht”.

Alumi i “Chappelle’s Show” iu kthye temës së butonit të nxehtë, duke shpjeguar se ai u përpoq të korrigjohej me komunitetin transgjinor.

Ai komentoi: “Kam shkruar një dramë. Unë e bëra. “Sepse e di që homoseksualët duan të luajnë.”

Ai e përshkroi shfaqjen si “lëvizëse”, duke shtuar – “Bëhet fjalë për një grua transgjinore me ngjyrë, përemri i së cilës është fatkeqësisht n-a. Është një pikëllim lotësh.”

“Në fund të shfaqjes, ajo vdes nga vetmia, sepse liberalët e bardhë nuk dinë si t’i flasin. Është e trishtueshme.”

Ai gjithashtu bëri shaka se kishte në plan të identifikohej si femër nëse do të zbriste ndonjëherë pas hekurave.

“Më dërgoni në burgun e një gruaje. Sapo hyj atje, ju e dini se çfarë do të bëj, “tha ai.

Ai imagjinoi duke kërkuar—“’Unë jam një vajzë, ashtu si ti, kurvë. Eja këtu dhe thith këtë vajzë d-k kam marrë.’ ‘Mos më bëj të shpjegoj veten. Unë jam një vajzë.'”

Aktori kujtoi se ishte sulmuar teksa shfaqej në Hollywood Bowl në vitin 2022, nga një person me një armë false që përmbante një thikë të vërtetë. Ai shtoi se thika “e identifikuar si armë” dhe se ai “shkaktoi” sulmuesin duke përmendur komunitetin LGBTQIA+. Ai bëri shaka se “mund të ishte përdhunuar” pasi më vonë zbuloi se sulmuesi ishte biseksual.

Chappelle’s special, i cili shkaktoi reagime nga komuniteti LGBTQIA+, nuk ishte përvoja e tij e parë me reagime të zemëruara. Punonjësit e Netflix u larguan nga puna në shenjë proteste për komentet e tij fyese të paraqitura në specialen e Netflix 2021, “The Closer”.