Love During Lockup: LaTisha Collier

Klea

Dashuria gjatë mbylljes: LaTisha Collier nën hetim për mashtrim falimentimi

Dashuria gjatë mbylljes: LaTisha Collier nën hetim për mashtrim falimentimi

Dashuria gjatë mbylljes yll LaTisha Collier, është nën hetim për mashtrim të mundshëm falimentimi. Një gjykatës i Gjykatës së Falimentimit në SHBA referoi Collier në zyrën e Prokurorit të SHBA në Iowa, si pjesë e një vendimi të 8 shkurtit që hodhi poshtë dosjen më të fundit të falimentimit të lidhur me biznesin e saj, Shërbimet Tatimore dhe Kontabiliteti të Shefit.

Dashuria gjatë mbylljes: LaTisha Collier

Administratori i besuar rekomandoi shkarkimin mes pretendimeve se depozitimi ishte një dredhi për të penguar procedurat e dëbimit kundër Shërbimeve Tatimore dhe Kontabilitetit Boss në Davenport, Iowa.

Starcasm mbuloi detajet e çështjes, të cilat përfshinin vendimin e kompanisë për të mos mbajtur një avokat dhe anashkalimin e tarifës së kërkuar të dosjes. Collier thuhet se shpresonte të bënte pagesat në një datë të mëvonshme, një opsion i disponueshëm vetëm për individët dhe jo për bizneset.

Dashuria gjatë mbylljes: LaTisha Collier

Gjykatësi përmendi shtatë prej Collier’s dosjet personale të falimentimit në vendimin e tij për të shkarkuar falimentimin më të fundit të Boss T&A. Collier’s vetëm falimentimi i suksesshëm ishte një përpjekje e përbashkët me burrin e saj, Keithe cila u depozitua në vitin 2009. Çifti nuk arriti të respektonte anën e tyre të marrëveshjes, duke e anuluar përfundimisht fitoren e tyre.

Dashuria gjatë mbylljes: LaTisha Collier

Gjykatësi deklaroi për çështjen – “Megjithëse debitorët fillimisht morën një shkarkim të përgjithshëm, ai shkarkim u revokua si rezultat i dështimit të tyre për të dorëzuar rimbursimet e tyre të papërjashtuara te administratori i kapitullit.”

Dashuria gjatë mbylljes: LaTisha Collier

Gjykatësi citoi një intervistë Collier bëri me Kiki dhe Kibbitz, gjatë së cilës ajo la të kuptohej se kishte paraqitur falimentimet si një taktikë për të bllokuar kreditorët.

“Nëse është i saktë dhe i verifikueshëm, ai informacion duhet të jetë shqetësues për këdo që shqetësohet për ruajtjen e integritetit të sistemit të falimentimit që Kongresi i Shteteve të Bashkuara ka krijuar. Është shqetësuese për këtë Gjykatë – veçanërisht kur merret parasysh së bashku me Latisha Collier’s histori e gjatë në këtë forum në përgjithësi dhe me veprimtarinë e saj prapaskenike në këtë rast në veçanti.”

Dashuria gjatë mbylljes: LaTisha Collier

Collier paraqiti një përgjigje duke kundërshtuar shkarkimin e gjyqtares, më 17 janar. Gjyqtarja vuri në dukje kundërshtimin e saj, si dhe intervistën dhe artikuj të ndryshëm të Starcasm që zbërthenin çështjen brenda kontekstit të falimentimit të mundshëm mashtrim.

Gjykatësja deklaroi – “Veçanërisht, në kundërshtimin e saj pasi lidhet me të gjitha pretendimet e mësipërme për keqbesim, Latisha Collier thjesht deklaron'[t]këtu nuk ka mashtrim falimentimi.’ Çuditërisht, kjo deklaratë me sa duket është në kundërshtim me informacionin e palës së tretë të përmendur në paragrafin e mëparshëm.”

Dashuria gjatë mbylljes: LaTisha Collier

Administratori i besuar kërkoi që Boss T&A të ndalohej nga regjistrimet e ardhshme të falimentimit për një periudhë të caktuar kohore për shkak të pretendimeve të keqbesimit. Gjykatësi nuk u pajtua, por vuri në dukje se ai ishte referuar Collier në zyrën e Prokurorit të SHBA-së për të hetuar mashtrimin e mundshëm të falimentimit, për shkak të veprimeve të saj në lidhje me dosjet e shumta.

Gjykatësi vuri në dukje tre statute përkatëse të kodit të falimentimit që personaliteti i realitetit televiziv mund të ketë shkelur. Collier mund të përballet me gjoba dhe/ose deri në pesë vjet burg për shkeljen e mundshme më të rëndë.