Dashuria e Ndaluar: Pse Jemi të Eksituar për Reality Show të TLC

Klea

Dashuria e Ndaluar: Pse Jemi të Eksituar për Reality Show të TLC

Behu gati TLC fansa, rrjeti ynë i preferuar ka një reality show të çmendur në rrugë! Projekti më i ri i TLC quhet Dashuri e ndaluar, e cila do të ketë premierë të dielën, më 21 korrik. Emisioni ka një koncept të diskutueshëm, pasi do të ndjekë katër çifte në marrëdhëniet ndërfetare. Ndërsa TLC ka eksploruar fenë në shumë prej shfaqjeve të saj, ajo kurrë nuk e ka bërë këtë në një mënyrë kaq të saktë si kjo.

Shfaqja do të shfaqë katër çifte, secili me një sfidë të ndryshme ndërfetare. Çifti i parë është Ashley dhe Mohammad, të cilët janë përkatësisht katolikë dhe myslimanë. Çifti i radhës, Kris dhe Lensa janë në një situatë të ngjashme. Ndërsa Kris është Pentekostal dhe djali i një predikuesi, Lensa është e përkushtuar ndaj fesë së saj myslimane.

Nga ana tjetër, Laurie dhe Eli kanë një ndryshim fetar të ndryshëm. Laurie ishte më parë katolike, por vendosi të konvertohej në judaizëm ortodoks për Elin. Më në fund, Lindsey dhe Elmer do të përpiqen të bëjnë kompromis pasi Elmer të lërë stilin e tij të jetesës Amish për Lindsay.

Dashuria e Ndaluar do të shfaqë një gamë të ndryshme fesh

Një nga aspektet më unike të ofertës së re të TLC është ekspozimi i tij ndaj një shumëllojshmërie të gjerë besimesh. Dy çifte përfshijnë një partner mysliman, i cili është një besim që TLC e shfaq shpesh në shfaqjen e saj të suksesshme 90 Day Fiancé. Dashuria e Ndaluar do të vazhdojë të shfaqë besimin islam dhe praktikat e tij, të tilla si lutja pesë herë në ditë.

Programi gjithashtu do t’i ekspozojë shikuesit me forma të ndryshme të besimit të krishterë. Ashley është katolike, ndërsa Kris është Pentekostal. Ndërsa të dyja fetë bien nën ombrellën e krishterimit, ato kanë shumë dallime.

Një besim tjetër që do të shfaqë është Judaizmi Ortodoks, i cili nuk është ai që shikuesit mund ta shohin shpesh në ekranet e tyre. Në trailer, Eli shpjegon se hebrenjtë ortodoksë zakonisht nuk martohen me gra që nuk janë hebreje. Në veçanti, traileri tregon Laurie duke luftuar për t’u përshtatur pasi mësoi se do të duhet të mbajë një parukë.

Më në fund, do të shfaqë disa nga kultura tradicionale Amish përmes historisë së Lindsay dhe Elmer. Ky është një besim tjetër që ne nuk mund ta shohim të portretizuar shumë në TV.

Dashuria e Ndaluar do të sjellë dramën

Përpjekja për të kapërcyer fetë e ndryshme në marrëdhëniet në Dashurinë e Ndaluar të TLC.

Pavarësisht se për momentin ka vetëm një trailer prej dy minutash, tashmë është e qartë se Dashuria e Ndaluar do të na sjellë dramën që e duam aq shumë. Secili prej çifteve do të përplaset për çështje të lidhura me besimin.

Ashley dhe Mohammad tregohen se nuk pajtohen nëse Ashley duhet të konvertohet në Islam. Ndërsa Mohammad mendon se ky është vendimi më i mirë për martesën e tyre, Ashley mendon se nuk duhet të ndryshojë veten për të. Familja e Ashley-t janë gjithashtu avokatë të fortë që ajo të mos ketë nevojë të ndryshojë, gjë që mund të shkaktojë disa tensione me Mohammad.

Kris dhe Lensa janë gjithashtu në mosmarrëveshje për fetë e tyre të ndryshme, me babain e Kris që ndihet veçanërisht i pasionuar për këtë çështje. Kur Lensa nuk e pranon Jezusin në një lutje para se të hajë, babai i Kris ofendohet dukshëm. Prindërit e Kris më vonë i thonë se një martesë e dy besimeve nuk do të funksionojë, gjë që i lë atij shumë për të menduar.

Laurie dhe Eli do të përballen gjithashtu me disa sfida, pasi Laurie dyshon se është një hebre ortodoks. Rregullat strikte të fesë duket se janë shumë për të, dhe në fund të trailerit, ajo pyet nëse mund ta bëjë këtë. Nga ana tjetër, Eli thotë se marrëdhënia e tyre nuk do të funksionojë nëse Laurie nuk konvertohet.

Lindsay dhe Elmer gjithashtu kanë disa pengesa në udhëtimin e tyre, pasi Lindsay pyet veten nëse stili i jetesës së së kaluarës Amish të Elmerit është shumë për të për t’u përballuar. Ajo pretendon se nuk mund të jetë “shtëpiake Amish” e Elmerit, gjë që shkakton një debat mes të dyve. A do t’i zgjidhin Lindsay apo Elmer dallimet e tyre kulturore, apo do të jetë shumë për të dy?