Dancing with the Stars fiton mbështetje nga SAG-AFTRA

Klea

Dancing with the Stars fiton mbështetje nga SAG-AFTRA

Çfarë po ndodh me Duke kërcyer me yjet? Nëse koka juaj po rrotullohet, ju jeni në shoqëri të mirë. Ditën e djeshme, aktori dhe komediani Matt Walsh u përkul nga spektakli. “Këtë mëngjes kur u informova nga sindikata ime, WGA, se konsiderohet si punë e goditur, unë u largova nga prova. Unë kam qenë dhe do të qëndroj gjithmonë me anëtarët e mi të sindikatave të WGA, SAG dhe DGA”, tha ai në një deklaratë.

Shkrimtarët e Guildit të Shkrimtarëve të Amerikës u ngritën për shkak se shfaqja punëson një anëtar të WGA. Sipas një burimi të brendshëm pranë DWTS, ABC po konsideronte të tërhiqej. “Janë mbi 500 persona të punësuar për shfaqjen dhe talentet lejohen të punojnë në këtë shfaqje sipas marrëveshjes SAG Network Code, por për shkak të presionit në rritje që po merr talenti, ne po përgatitemi ta shtyjmë”, tha burimi.

Por mos e lini ende lopën e gjyqtarit tuaj. SAG-AFTRA po mbështet garuesit e DWTS.

A mund të vazhdojë shfaqja DWTS?

“Anëtarët tanë që shfaqen në Dancing with the Stars po punojnë sipas marrëveshjes së Kodit të Rrjetit, e cila është një kontratë e paarritur”, tha një zëdhënës i sindikatës për The Messenger në një deklaratë. “Atyre u kërkohet të shkojnë në punë, nuk janë në kundërshtim me rregullat e grevës SAG-AFTRA dhe ne i mbështesim në përmbushjen e detyrimeve të tyre kontraktuale.”

DWTS është nën një marrëveshje tjetër. “Shumica e anëtarëve tanë në Dancing with the Stars kishin detyrime kontraktuale ndaj shfaqjes përpara grevës. Shumë prej tyre janë nën marrëveshje opsionesh që kërkojnë që ata të kthehen në shfaqje nëse producenti ushtron opsionin e tyre që ka bërë producenti, “thuhet në deklaratë. Koka ime është në rrotullim tani.

Deklarata përfundonte, “Është e rëndësishme të pranohet se SAG-AFTRA po lufton kundër studiove dhe jo anëtarëve të cilëve u kërkohet të shkojnë në punë çdo ditë sipas kontratave të tjera sindikale ose marrëveshjeve personale të shërbimit. Ne qëndrojmë me vëllezërit e motrat tona të sindikatës në të gjithë industrinë pasi njohim edhe detyrimet tona sipas ligjit federal të punës.”

Unë jam shumë optimist se së shpejti mund të shohim të famshëm duke kërcyer në sallën e ballit.

Deri më tani, sezoni 32 i Dancing with the Stars do të shfaqet premierë të martën, më 26 shtator në orën 20:00 në ABC, duke transmetuar drejtpërdrejt në Disney Plus dhe në dispozicion të nesërmen në Hulu.