President Joe Biden and Laken Riley

Klea

CNN refuzon të transmetojë reklamë duke fajësuar presidentin Biden për vrasjen e studentit të infermierisë Laken Riley

CNN refuzon të transmetojë reklamë duke fajësuar presidentin Biden për vrasjen e studentit të infermierisë Laken Riley

CNN u godit me reagime gjatë fundjavës pasi rrjeti i lajmeve refuzoi të transmetonte një reklamë që akuzonte Presidenti Joe Biden për të qenë bashkëpunëtor në vrasjen e studentit të infermierisë në Gjeorgji, Laken Riley.

Presidenti Joe Biden dhe Laken Riley

Grupi konservator, Ndërtimi i së Ardhmes së Amerikës, vendosi reklamën një minutëshe në rrjete të shumta për t’u shfaqur gjatë fjalimit të së enjtes për gjendjen e shtetit. Këshilltari i grupit deklaroi se Fox News, MSNBC dhe Newsmax të gjithë e shfaqën reklamën gjatë fjalimit të SOTU, duke e lënë CNN si rrjetin e vetëm që refuzoi spotin.

Presidenti Joe Biden dhe Laken Riley

“CNN dhe Joe Biden janë përsëri në hap: ata as nuk do të thonë #hername,” tha gjatë fundjavës Phil Cox, këshilltar i Building America’s Future.

“Është e turpshme që CNN po censuron të vërtetën dhe po përpiqet të mbrojë Presidentin Biden duke refuzuar të transmetojë këtë reklamë,” tha Cox. “Populli amerikan e kupton këtë të Bidenit axhenda e kufijve të hapur është përgjegjëse për vdekjen e Laken Riley.”

Ai përfundoi: “Ndërtimi i së ardhmes së Amerikës nuk do të pengohet kur bëhet fjalë për punën e rëndësishme të informimit të publikut se si ne jemi të gjithë më pak të sigurt në e Joe Biden Amerikë.”

Kontribuesi i Fox News, Guy Benson, gjithashtu thirri CNN për mospranimin e reklamës. Benson pretendoi se CNN “e mbaroi orën në një blerje reklame para SOTU”.

Presidenti Joe Biden dhe Laken Riley

Benson shkroi të Premten X – “Më është thënë se CNN po refuzon ta transmetojë këtë. Ata e mbaruan orën në një blerje reklame para SOTU – më pas e refuzuan atë, duke i quajtur disa nga pretendimet e saj të pavërtetuara.”

Komentatori politik vuri në dukje – “Fox dhe MSNBC e transmetuan atë.”

Presidenti Joe Biden dhe Laken Riley

Reklama e gjashtëdhjetë e dytë, e titulluar “Run”, u fajësua Presidenti Biden për kolegjin vrasja e studentit, e ndodhur më 22 shkurt në Athinë të Gjeorgjisë. 22-vjeçarja po bënte vrap në kampusin e Universitetit Augusta kur ishte i vrarë me forcë të mprehtë në kokë. I dyshuari për vrasjen është një i huaj ilegal me emrin Jose Ibarra. Zyrtarët e Gjeorgjisë më vonë akuzuan Ibarrën për “shpërfytyrimin e kafkës së saj”, sipas një raporti të People.

Presidenti Joe Biden dhe Laken Riley

“Laken Riley duhet të kishte qenë në gjendje të vraponte në mes të ditës pa u vrarë nga një emigrant i paligjshëm”, thuhej në reklamën Building America’s Future. “Por Joe Biden premtoi se nuk do të dëbonte emigrantët e paligjshëm. Biden u zotua të mos ndalojë emigrantët e paligjshëm që kalojnë kufirin.”

Vazhdoi – “Ibarra shkoi në Gjeorgji, ku e rrahu Laken Riley deri në vdekje. Sa vrasës të tjerë ka Biden lirohesh?”

Presidenti Joe Biden dhe Laken Riley

CNN më vonë pretendoi se reklama e grupit “dështoi të përmbushte udhëzimet dhe politikat e pastrimit komercial të rrjetit” sepse pretendimet e tij ishin “të pabazuara”.

Presidenti Biden u përball me përfaqësuesja e GOP House, Marjorie Taylor Greene, e cila e sfidoi atë të “thoshte emrin e saj” gjatë fjalimit të tij, të enjten mbrëma. Ai e shqiptoi gabim emrin e studentes së ndjerë të infermierisë përpara se të shprehte ngushëllimet e tij për prindërit e saj të pikëlluar, të cilët kishin refuzuar një ftesë për të marrë pjesë në këtë ngjarje.

“Prindërve të saj, unë u them se zemra ime është për ju, pasi kam humbur vetë fëmijët,” tha ai. “Unë e kuptoj.”

Laken Riley

Ai më vonë shprehu keqardhjen për referimin e vrasësit të supozuar si “të paligjshëm” në një intervistë të mëvonshme.