Cili merak poshtë kuvertës është i duhuri, Barbie apo Macja?

Klea

Cili merak poshtë kuvertës është i duhuri, Barbie apo Macja?

Poshtë kuvertës Sezoni 11 ka një fillim të vështirë, për habinë e pothuajse askujt. Kapiteni Kerry Titheradge po bën një punë të shkëlqyeshme, por ekuipazhi i tij tashmë është duke u dobësuar. Shefi Stew Fraser Olender po bën çmos për të mbajtur të bashkuar ekipin e tij të brendshëm, megjithëse dy nga ushqimet e tij ia kanë bërë të vështirë.

Barbie Pascual dhe Cat Baugh tashmë po përplasen kokat dhe të dyja gratë janë pjesërisht në gabim. Megjithatë, ana e Barbie e konfliktit është disi më e kuptueshme se macet. Si rezultat, ndërsa Barbie nuk është plotësisht në të drejtë, ajo është më shumë se Cat.

Barbie ka një etikë më të fortë pune

Çështja në thelb të grindjes së Barbie dhe Cat është kritika ndaj etikës së tyre të punës. Fraser i tha ekuipazhit të tij se ai nuk do të caktonte vija deri pas kartës së parë, kështu që për momentin të dy zierjet janë në pozita të barabarta. Gjatë gjithë kartës së parë, Barbie vazhdimisht ndihej e frustruar nga etika e ngadaltë e punës e Cat. Macja, nga ana tjetër, ishte e frustruar kur Barbie po fliste me kapitenin Kerry në vend që të punonte.

Ndërsa të dyja gratë kishin pika të vlefshme me këto shqetësime, etika e punës e Barbie përfundimisht triumfon atë të Cat. Barbie punoi vazhdimisht gjatë gjithë kartës së parë, kështu që nuk ishte gjë e madhe kur ajo mori disa minuta pushim për të folur me kapitenin Kerry. Macja, nga ana tjetër, punonte me ritmin e një breshke. Ajo vazhdimisht bënte pushime për t’u fshehur në kabinën e saj, kështu që nuk kishte shumë këmbë për të kritikuar Barbie.

Pavarësisht se Fraser u përpoq ta inkurajonte me dashamirësi, Cat thjesht nuk e pranoi sugjerimin për të punuar më shpejt. Të jesh një zierje në Below Deck nuk është shaka, kështu që shpejtësia e Cat nuk do ta shkurtojë atë për shumë më gjatë. Barbie, nga ana tjetër, duket se është një merak. Ajo punoi shumë vazhdimisht gjatë gjithë statutit të parë, të cilin Fraser e mori gjithashtu.

Macja e tejkaloi rolin e saj

Cat vazhdimisht ka tejkaluar gjatë dy episodeve të para, gjë që ishte e panevojshme. Macja sillej sikur të ishte Shef Stew ndonjëherë, pavarësisht se ishte më pak me përvojë në ekipin e brendshëm.

Barbie nuk e thirri kurrë Cat drejtpërdrejt në punën e saj të ngadaltë, por thjesht u ankua për këtë te Fraser dhe gjatë rrëfimeve. Macja, nga ana tjetër, doli nga rruga për t’u përballur drejtpërdrejt me Barbie dhe la të kuptohej se ajo nuk po punonte. Kjo ishte e papërshtatshme, pasi Cat nuk ishte Shef Stew dhe nuk kishte autoritet mbi Barbie. Të vetmit njerëz me autoritet për ta quajtur etikën e punës së Barbie në këtë pikë do të ishin Fraser ose Kapiten Kerry.

Macja gjithashtu doli nga rruga e saj për të filluar dramën

Është shumë e qartë se Cat dëshiron drama, ndërsa Barbie jo. Cat pretendoi se ajo duhej t’ia çonte këtë çështje Fraser herët, megjithëse nuk kishte vërtet një problem. Macja u mërzit nga Barbie që i kërkoi ndihmë për detyra të ndryshme, megjithëse nuk kishte asnjë arsye për këtë. Fraser caktoi Cat në rolin lundrues gjatë kartës së parë, të cilën ajo duhet ta kishte respektuar. Ajo mund t’i kishte thënë Barbie se duhej të përfundonte detyrën e saj aktuale, gjë që nuk e bëri.

Macja vendosi të shkonte menjëherë te Fraser dhe i tha atij se ndihej e mosrespektuar nga Barbie. Ndërsa Barbie me siguri mund të kishte marrë një qasje të ndryshme, do të ishte një mundësi për t’i quajtur veprimet e saj si mungesë respekti. Fraser dëgjoi Catin, por ishte e qartë se ai gjithashtu ndjeu se ajo po reagonte shumë. Fraser e bëri shumë të qartë se ai donte që ekipi i tij i brendshëm të shkonte mirë dhe të respektonte njëri-tjetrin, me të cilin Cat tashmë po lufton.

Udhëheqësi Deckhand Ben Willoughby nuk ndihmoi, pasi dëgjoi se çfarë po ndodhte mes Barbie dhe Cat nga Fraser. Beni vendosi t’i merrte gjërat në duart e tij dhe shkoi t’i tregonte Barbit atë që kishte dëgjuar. Kuptohet, Barbie u trondit, pasi ajo nuk ishte e vetëdijshme që Cat ishte ndjerë kaq e ofenduar nga ajo që po ndodhte.

Ndonëse nuk është e pazakontë që gjellët “Blow Deck” t’i përmbahen kokave, drama mes Barbie dhe Cat është thjesht qesharake. Barbie sigurisht që mund ta trajtonte veten më mirë, por Macja është thjesht e paarsyeshme!