Të mirat dhe të këqijat e Kody Brown që i përmbahet poligamisë

Klea

Çfarë përfaqëson unaza e re e Kody Brown

Një episod i fundit i Gratë Motra tregoi Kody Brown në gjendjen e tij më mizore pasi u shfaq për të treguar një unazë të re ndërsa ishte në shtëpinë e gruas së tij të larguar, Meri Brown. Në vend që të vishte unazën Claddagh, e cila ishte një përfaqësim i katër martesave të tij, babai i 18 fëmijëve mbante një unazë të trashë argjendi me një kalë të artë në mes. Bizhuteri i dukej më pak si një aksesor dhe më shumë si një gërmim për gruan e tij të parë.

Teoritë e Unazës

Emblema e kalit të artë mund të qëndrojë për shumë gjëra. Për shembull, Kody mund t’i referohet vetes si një hamshor, të cilët shpesh shihen si figura të forta. Edhe pse Kody nuk është asnjë prej tyre, ai mund të përpiqet të tregojë se është ende kryefamiljari. Unaza mund të jetë gjithashtu një unazë martese vetëm për Robyn Brown. Të dy kanë vite që jetojnë një mënyrë jetese shumë monogame, dhe ajo ndoshta mund të kishte insistuar që ai të ndërronte unazat, veçanërisht pasi humbi dy gra.

Një kalë, si kafsha juaj shpirtërore, shpesh përfaqëson lirinë mbi gjithçka tjetër. Kali shpesh është konsideruar madhështor, duke theksuar fuqitë shpirtërore të pavarësisë, lirisë, fisnikërisë, qëndrueshmërisë dhe triumfit. Kali shpesh shihet si një kafshë e egër si ato në ishullin Assateague. Meqenëse kali është zbutur, kafsha është parë shpesh si një instrument zgjerimi dhe pushtimi. Mund të ndodhë që Kody përsëri po përpiqet t’i dërgojë një mesazh familjes së tij duke thënë se ai mban pushtetin.

Kody ndoshta mendon se është një hamshor i çmuar, pasi entuziastët e kuajve e dinë që kafshët përdoren për mbarështim. Mbarështuesit paguajnë para të mira për të përdorur një kurvar dhe Kody mund të lë të kuptohet se ai është kthyer në treg, gati dhe i gatshëm për të takuar një pelë të re. Me 18 fëmijë në brez, është e vështirë të injorohet fakti që Kody i gëzonte detyrat e bashkëshortit. Ose unaza mund të jetë një makinë që ai e ka marrë falas për blerjen e një Ford Mustang të ri, pasi personazhi televiziv e do një makinë krize në mes të jetës.

Meri është i varur atje

Edhe pse fansat e Sister Wives mund ta shohin shkrimin në mur, Meri ende ka shpresë se Kody do të fillojë të kujdeset sërish për të një ditë. Gjatë episodit, Meri u përpoq të hapte temën e zhvendosjes së biznesit të saj të veshjeve në B&B në Utah.

Meri pranoi para kamerave të TLC dhe Kody se nuk donte që ai “të mendonte se unë po largohem”. Megjithatë, Kody nuk ishte i shqetësuar nga njoftimi dhe pothuajse dukej i lehtësuar që Meri do të ishte pesë orë më vonë.

Kody nuk dëshiron të humbasë respektin e Robyn

Kody u ndesh me të ftohtë si akulli, ndërsa Meri la emocionet e saj të merrnin më të mirën e saj. Ndërkohë që Meri rrahte sytë, Robyn u përpoq maksimalisht për të ndërmjetësuar, vetëm për gjestin mbështetës për të mërzitur Kody. Patriarku rrallëherë mërzitet me Robin, por lëvizja e kujdesshme i vloi gjakun Kody. Ylli i TLC u tha kamerave: “Ajo që po shoh këtu është që Robyn është një avokate e meje dhe Merit dhe pajtimit tonë…dhe po më bëjnë të ndihem shumë në siklet.”

Kody vazhdoi të tregojë se ai ka “një grua me të cilën kam një marrëdhënie të shkëlqyer dhe kam frikë nëse i braktis këto gra, se ajo do të humbasë respektin për mua.”

Unaza do të thotë një gjë

Meri shpejt vuri re karamele të re të gishtit të Kody dhe ishte e qartë se zgjedhja e tij për ta veshur atë ishte një gërmim ndaj ish-gruas së tij tani. Ajo vuri në dyshim motivin e tij për të nxjerrë në pah unazën, duke vënë në dukje se ndoshta kishte për qëllim ta lëndonte atë. Kody nuk ka qenë kurrë djali që u largua, por ai ka qenë djali që i shtyu gratë e tij aq afër skajit, sa ato zgjodhën t’i jepnin fund lidhjes.

Shikuesit e Sister Wives kanë vënë re se si Kody është përpjekur ta largojë Merin nga ai dhe familja për vite me radhë. Në vend që të përqafojë ndershmërinë e Merit, Kody vazhdon të luajë viktimën. Kody madje i krahason dy martesat e tij, duke thënë: “Dhe tani, ne kemi këtë gjë të vogël që nuk është e parëndësishme, dhe është e bukur, por nuk është e madhe si kjo tjetra. A mund të përshtatem?” Çfarëdo që të thotë vërtet unaza, një gjë është e sigurt: shfaqja e saj kishte për qëllim të lëndonte Merin. Të dy e dhanë dorëheqjen pas 25 vitesh martesë.