Candiace Dillard Bassett mbi racizmin brenda botës së amvisave

Klea

Candiace Dillard Bassett mbi racizmin brenda botës së amvisave

Candiace Dillard Basset ka trajtuar nocionin e racizmit në ekskluzivitetet Housewives. Ylli i Real Housewives of Potomac nuk do të ishte shtëpiakeja e parë që trajtonte këtë temë.

Një pjesë e madhe e lajmeve të Bravo në 2023 mbuloi kritikat e shumta ndaj rrjetit dhe mjedisit të tij të punës. Një pjesë e mirë e këtyre kritikave përfshinin pretendime për racizëm në prapaskenë, si nga produksioni ashtu edhe nga anëtarët e kastit.

Tema është bërë një temë prekëse, veçanërisht për ata që ende punojnë në Bravo. Disa trima si Mary Cosby kanë qenë mjaft të guximshme për të adresuar racizmin në rrjet ndërsa janë ende nën listën e pagave të tyre. Të tjerët, si Candiace në këtë rast, e diskutojnë atë vetëm kur kërkohet.

Candiace shpreson se “ne rritemi” nga bisedat mbi garën

Duke folur me The Root, Candiace iu drejtua një pyetje në lidhje me racizmin në sferën Bravo. Pyetja ishte: “Disa ekskluzivitete të amvisave kanë marrë biseda rreth racës, me disa castues si … Garcelle Beauvais … duke thënë se shokët e saj të kastëve kanë prirje raciste.”

Pyetja vazhdoi të pyeste Candiace se çfarë mendonte se “i mungonte nga biseda e garës nëpër ekskluzivitetet e Real Housewives?” Candiace u përgjigj: “Unë thjesht nuk mendoj se ne ishim ose jemi gati për të bërë ato biseda. Dhe shpresoj që, ndërsa rritemi dhe dalim nga këto biseda të vështira, mund të mësojmë se si të flasim për racën në një mënyrë që të mos ndihet akuzues ose sikur dikush po dërgohet në gijotinë.”

Ajo vazhdoi, “Nuk bëhet fjalë për këtë. Së pari ka të bëjë me edukimin brenda komunitetit tonë. Para se të flasim me dikë tjetër, së pari duhet të jemi mirë me ne.” Nëse mendonit se përgjigja e Candiace dukej pak konfuze, nuk jeni vetëm.

Pra, cila është ajo, a nuk jemi gati për biseda apo supozohet të bëjmë biseda nga të cilat mund të dalim me një ndjenjë edukimi? Më shumë se çdo gjë, ajo që është konfuze në përgjigjen e Candiace është se kujt i referohet kur thotë “Ne”.

Përgjigja ndihej pak e papërqendruar dhe jo specifike, ndoshta për shkak të mosgatishmërisë për të kafshuar dorën që e ushqen. Kuptohet, ndoshta nuk jam në gjendje të kuptoj se çfarë do të thotë ajo.

Real Housewives of Potomac vazhdon të dielave në 8/7c në Bravo.