Caitlyn Jenner

Klea

Caitlyn Jenner bën luftë me atletet femra transgjinore!

Caitlyn Jenner bën luftë me atletet femra transgjinore!

Caitlyn Jenner hodhi mbështetjen e saj pas një zyrtari të Nju Jorkut, i cili urdhëroi ndalimin e ekipeve sportive femra që lejojnë atletet transgjinore të përdorin objektet në pronësi të qarkut.

Caitlyn Jenner

Njëqind objekte në periferi të Long Island të Nju Jorkut bien nën ndalim. Jenner foli për temën e nxehtë gjatë vizitës së zyrës së Ekzekutivit të Qarkut Nassau, Bruce Blakeman.

Ish-olimpistja pohoi se lejimi i atleteve femra transgjinore të konkurrojnë kundër femrave biologjike do të “shkatërronte sportet e grave”

Caitlyn Jenner

Jenner, i cili doli si transgjinor në 2015, deklaroi – “Le ta ndalojmë tani sa të mundemi.”

Grupi i avokimit me bazë në Long Island, Rrjeti LGBTQ, etiketuar e Jenner-it vëren një “kontradiktë të habitshme” për identitetin e saj si një grua transgjinore. Organizata e quajti pikëpamjen e saj “jo vetëm hipokrite, por edhe të dëmshme” për komunitetin LGBTQ.

“Është dëshpëruese të shohësh dikë që ka përjetuar sfidat e të qenit i margjinalizuar të kontribuojë në mënyrë aktive në shtypjen e të tjerëve brenda të njëjtit komunitet,” tha në një deklaratë David Kilmnick, presidenti i grupit të avokimit. “Veprime të tilla shërbejnë vetëm për të përforcuar zërat e intolerancës dhe për të hequr përpjekjet kolektive drejt një shoqërie më gjithëpërfshirëse.”

Caitlyn Jenner

Në shkurt, Blakeman lëshoi ​​një urdhër ekzekutiv që kërkonte skuadrat sportive, ligat dhe organizatat që kërkonin një leje për të përdorur parqet e qarkut dhe departamentet e rekreacionit për të zbuluar nëse grupet e tyre përbëhen nga atletë meshkuj, femra ose sportistë.

Caitlyn Jenner

Ekipet e përcaktuara “femra” nuk do t'u lëshohen leje nëse pjesëmarrësit transgjinorë lejohen në listat e tyre. Ndalimi mbulon të gjitha fushat e topit, fushat e basketbollit dhe tenisit, pishinat dhe pistat e akullit në pronësi të Nassau County.

Caitlyn Jenner

Jenner, 74, ndau se ndërsa ajo simpatizonte atletët LGBTQ dhe i kuptonte “luftërat” e tyre, lejimi i transgjinorëve të konkurronin me gratë do të ulte atë që atletet femra fituan nën Titullin lX, një ligj që ndalon diskriminimin gjinor në çdo program që merr para federale.

Caitlyn Jenner

Jenner, një mbështetës i Trump, deklaroi – “Gjithçka që po përpiqem të bëj është të mbroj gratë”.

Jenner, i cili fitoi medaljen e artë për dekathlon në Lojërat Olimpike të 1976, ka qenë e hapur në kundërshtimin e saj ndaj grave transgjinore që konkurrojnë në ekipet sportive femra.

Caitlyn Jenner

Blakeman, një republikan, vuri në dukje se ndalimi do të promovonte lojën e ndershme dhe do të mbronte vajzat dhe gratë nga lëndimet. Urdhri ekzekutiv përfshin sportet pa kontakt si noti, gjimnastika, patinazhi artistik dhe pista. Urdhri gjithashtu zhvendos vendimet që përfshijnë atletët nga ligat në qeveri.

Caitlyn Jenner

Liga lokale e derbit, The Long Island Roller Rebels, i kërkoi një gjykate të Nju Jorkut të mbyllte urdhrin e qarkut, duke pretenduar se ndalimi shkel ligjet e shtetit kundër diskriminimit. Ndërkohë, Unioni i Lirive Civile të Nju Jorkut thirri e Jenner-it pamja “një tjetër përpjekje e turpshme” për të përçmuar gratë dhe vajzat transgjinore. Prokurorja e Përgjithshme e Nju Jorkut, Letitia James, e kritikoi urdhrin si “transfobik dhe diskriminues” dhe kundër ligjit të shtetit.

Blakeman ngriti një padi për të kërkuar që një gjykatë federale e Nju Jorkut ta shpallte ligjin urdhrin.

Projektligjet që ndalojnë të rinjtë trans t'u bashkohen ekipeve femra kanë kaluar në 24 shtete, por disa janë aktualisht të lidhura në procese gjyqësore në vazhdim.