Simon Guobadia

Klea

Burri i Porsha Williams, Simon Guobadia, paditur për mashtrim të kompanisë private të avionëve!

Burri i Porsha Williams Simon Guobadia Paditur për mashtrim të kompanisë Private Jet!

Amvise të vërteta të Atlantës yll Porsha Williams e gjen veten në qendër të vëmendjes si burri i saj i larguar, Simon Guobadia, përballet me një proces gjyqësor të rëndë. Kompania e tij është nën vëzhgim për një faturë të dyshuar të pazgjidhur me një shërbim avion privat.

Simon Guobadia

Dokumentet e gjykatës zbulojnë se NetJets Aviation, Inc. nisi veprime ligjore kundër e Simon Guobadia biznes, Simcol Petroleum Limited Company.

Padia, e nxjerrë fillimisht në dritë nga YouTuber Tisa Tells, detajon se NetJets operon një “program avionësh të pjesshëm”. Ky program përfshin NetJets në biznesin e shitjes dhe dhënies me qira të interesave të pjesshme në avionë privatë si pjesë e Programit Fraksional NetJets. Nëpërmjet një programi të pjesshëm të avionëve, pronarë të shumtë mund të ndajnë si përdorimin ashtu edhe kostot që lidhen me një avion.

Simon Guobadia

NetJets ka pretenduar se Simcol Petroleum Limited Company ka lidhur një marrëveshje në gusht 2020, sipas padisë. Sipas kësaj marrëveshjeje, Simcol u zotua të jepte me qira një interes prej 12.5% ​​në një avion Cessna Citation. Për më tepër, NetJets deklaron se Simcol ra dakord të rrisë qiranë e tij në një interes prej 15.62% më 3 korrik 2021.

Simon Guobadia

NetJets ka pretenduar se të pandehurit kanë shkelur kushtet e Marrëveshjes Programore duke mos paguar shumat e duhura në kohën e duhur, duke çuar në përfundimin e marrëveshjes në ose rreth datës 28 shkurt 2023. Sipas padisë, në atë kohë Marrëveshja Programore ishte ndërprerë, i pandehuri i detyrohej NetJets një total prej 974,213,11 dollarësh sipas kushteve të marrëveshjes.

Simon Guobadia

Në padi, NetJets zbuloi se ata kishin arritur një marrëveshje konfidenciale me Simcol në gusht 2023. Sipas kësaj marrëveshjeje, e Guobadia kompania supozohet se ka rënë dakord të paguajë NetJets 839,000 dollarë në këste mujore, duke përfshirë interesin. NetJets pranoi se kishte marrë pagesën e parë të këstit prej 25,000 dollarë nga Simcol. Sidoqoftë, Simcol më pas dyshohet se dështoi të bënte pagesën e këstit të dytë, e cila duhej të përfundonte më 2 tetor 2023.

Simon Guobadia

Padia pohon se Simcol nuk ka bërë asnjë pagesë të mëtejshme përtej këstit fillestar. Rrjedhimisht, veprimi ligjor kërkon një urdhër gjykate që Simcol të paguajë 814,000 dollarët e mbetur që i detyrohen marrëveshjes, përveç interesit.

Për më tepër, NetJets ka kërkuar që gjykata të mandatojë Simon për të mbuluar shpenzimet ligjore që NetJets ka bërë në lidhje me rastin. Deri më tani, Simon nuk ka dhënë një përgjigje për padinë.

Porsha Williams

Padia kundër Simon është paraqitur zyrtarisht më 26 janar 2024.

Në zhvillimet në lidhje me e Simonit jeta personale, siç raportohet Porsha Williams ka paraqitur kërkesë për divorc nga Simon më 22 shkurt. Sipas një burimi që foli për People, vendimi për t’u ndarë u përshkrua si një “çështje në vazhdim” dhe thuhet se nuk kishte asnjë lidhje me spekulimet e fundit rreth e Simonit statusi i shtetësisë.

Porsha Williams

Çifti u martuan në nëntor 2022, pas shpalljes së fejesës në maj 2021. Ata nuk kanë asnjë fëmijë së bashku.

Kjo trazirë juridike dhe personale shpaloset si Porsha Së fundmi ka bërë publik vendimin e saj për t’u rikthyer në ‘Real Housewives of Atlanta’ për sezonin e ardhshëm, duke i shtuar një shtresë tjetër interesi publik situatës së tyre.

Porsha Williams

Përveç këtyre betejave të fundit ligjore, Simon po përballet gjithashtu me pengesa në forcimin e shtetësisë së tij amerikane, pas refuzimit të kërkesës së tij. Mohimi i atribuohet dosjes së tij të gjerë kriminale dhe statusit mashtrues të imigracionit. Dokumentet e hollësishme të gjykatës federale, siç raportohet nga Gjithçka Rreth Çajit, hodhi dritë mbi të kaluarën me kuadrate të Simonit, duke dokumentuar një sërë aktivitetesh kriminale. Këto përfshijnë akuza të shumta për krime, mashtrim me karta krediti, mashtrim bankar, vjedhje identiteti dhe përfshirje në një martesë fiktive vetëm për të siguruar një kartë jeshile.

Simon Guobadia

Për më tepër, ka dalë në dritë se Simon aktualisht është duke banuar në Shtetet e Bashkuara me një kartë jeshile të marrë nën një identitet të rremë, duke komplikuar më tej çështjet e tij ligjore dhe të imigracionit.