Lisa Vanderpump

Klea

Burri i Lisa Vanderpump, Ken Todd, paditur për gati 1 milion dollarë për akuzat për mashtrim

Lisa Vanderpump’s burri, Ken Todd, është përplasur me një padi të ngritur nga pronari i pronës që çifti mori me qira për restorantin e tyre tashmë të mbyllur në West Hollywood, Pump.

Andy Cohen

Pronari kërkon gati një milion dollarë dëmshpërblim.

Ken Todd dhe Lisa Vanderpump

Dokumentet e gjykatës thanë se një kompani e quajtur 8948 Santa Monica Partners paraqiti një ankesë kundër PUMP LLC dhe Ken Todd për shkelje të kontratës dhe mashtrim dhe konvertim të premtimit. Kompania u identifikua si pronare e pronës dhe deklaroi se Ken Todd dhe Pump LLC dhanë me qira pronën në 2013 dhe ranë dakord për një pagesë mujore prej 32 mijë dollarësh të qirasë.

Ken Todd

Në vitin 2020, qiraja u rrit në rreth 42.5 mijë dollarë. 8948 tha se Ken Todd dhe biznesi ka nënshkruar transferimin dhe përcjelljen e licencës së pijeve tek ata ndërprerja e qirasë. Kompania pretendoi se Todd’s deklarata ishte e rreme dhe se ai kurrë nuk kishte ndërmend t’u përmbahej kushteve të qirasë pas skadimit të saj.

Lisa Vanderpump

Padia vuri në dukje se Pump “dorëzoi posedimin e lokaleve” më 13 korrik 2023. Kompania akuzoi biznesin për dështim në pagesën e qirasë dhe tarifave të tjera që arrijnë në 250 mijë dollarë. Në padi thuhej gjithashtu se Pump nuk ia dorëzoi licencën e pijeve 8948, siç përshkruhet në marrëveshjen e qirasë.

Padia pretendonte: “PUMP ka hequr nga objekti pajisjet dhe pronën e bashkangjitur me objektin (“Pajisjet”) duke përfshirë pa kufizim një portë sigurie të personalizuar (“Gate”).”

8948 shpjegoi se ata kishin siguruar një qiramarrës të ri për pronën, por kishin nevojë për licencën e pijeve alkoolike menjëherë në mënyrë që qiramarrësit e rinj të mund të hapnin një bar dhe restorant me shërbime të plota.

Ken Todd

Në padi thuhej: “Të pandehurit dhe secili nga dështimi dhe refuzimi i tyre për të ricaktuar, transferuar dhe përcjellë Licencën e pijeve në 8948 do të bëjë që 8948 të pësojë një humbje prej rreth 56,500 dollarë të qirasë bazë dhe tarifa të tjera për çdo muaj që të pandehurit dështojnë dhe refuzojnë të Ricaktoni, transferoni dhe përcillni Licencën e Liquor Liquor në 8948. Përveç kësaj, 8948 do të pësojë një humbje të vlerës së vetë Licencës së Liquor me një vlerë aktuale të vlerësuar të drejtë të tregut prej $150,000.”

Lisa Vanderpump

Pronari po padit për 750 mijë dollarë dëmshpërblim për shkeljen e supozuar të kontratës dhe 200 mijë dollarë të tjera për Ken Todd’s refuzimi për të dorëzuar licencën e pijeve alkoolike dhe pajisjet tatimore.

Pronari i pronës foli për Radar Online në lidhje me padinë, duke komentuar – “Ne po ndjekim në mënyrë agresive dëmtimet dhe ai do të mbahet plotësisht përgjegjës. Asgjë që ky djalosh nuk do të bëjë, duke përfshirë heqjen e qirasë, përpjekjen për të hequr në mënyrë të paligjshme pemët e pjekura në pronë, vjedhjen e licencës për pije alkoolike dhe portat e oborrit, dhe heqjen e llambadarëve nga tavanet tona. Gjysma e punonjësve të tyre vendosën të qëndrojnë me qiramarrësin tonë të ri për një arsye të mirë.”

Ken Todd

Lisa Vanderpump njoftoi se hotspot-i i Hollivudit perëndimor po mbyllte dyert e tij pas një periudhe 10-vjeçare, në maj.

“Me zemër të rëndë njoftojmë se qiraja në restorantin Pump po skadon dhe ne do t’i mbyllim dyert e tij më 5 korrik, pas 10 vitesh mbrëmje të bukura nën ullinjtë tanë,” tha ajo.

“Ndërsa na pëlqeu koha duke qortuar Pompën, për të marrë një qira tjetër 10-vjeçare me një rritje të madhe të qirasë nga pronarët, nuk është diçka për të cilën ne jemi gati të angazhohemi,” tha ajo. “Pas drejtimit me sukses 37+ për shumë vite, kjo lloj qiraje është e paqëndrueshme.”