Lisa Vanderpump

Klea

Burri i Lisa Vanderpump bën thirrje për shkarkimin e padisë prej 1 milion dollarësh nga ish-pronari i PUMP

Burri i Lisa Vanderpump bën thirrje për shkarkimin e padisë prej 1 milion dollarësh nga ish-pronari i PUMP

Lisa Vanderpump’burri i, Ken Todd, ka mohuar se i ka borxh ndonjë qira të papaguar në restorantin e tij tashmë të mbyllur në West Hollywood, Pump, mes një padie në vazhdim të ngritur nga ish-pronari i çiftit.

Lisa Vanderpump

Todd dhe kompania e tij, PUMP LLC, i është përgjigjur pretendimeve për shkelje të kontratës dhe mashtrim me premtim në padinë e ngritur nga 8948 Santa Monica Partner, raporton Radar Online.

Ken Todd

Kompania deklaroi në padi se Todd dhe Pump LLC dhanë me qira pronën në 2013 dhe ranë dakord për një pagesë mujore prej 32 mijë dollarësh të qirasë. Në vitin 2020, qiraja u rrit në rreth 42.5 mijë dollarë. 8948 tha se Todd dhe biznesi kishte nënshkruar transferimin dhe përcjelljen e licencës së pijeve tek ata pas përfundimit të qirasë. Kompania pretendoi se Todd’s deklarata ishte e rreme dhe se ai kurrë nuk kishte ndërmend t’u përmbahej kushteve të qirasë pas skadimit të saj.

Ken Todd

Qiradhënësi pohoi gjithashtu – “PUMP ka hequr nga objekti pajisjet dhe pronën e bashkangjitur me objektin (“Pajisjet”) duke përfshirë pa kufizim një portë sigurie të personalizuar (“Gate”).”

Në padi thuhej: “Dështimi dhe refuzimi i të pandehurve dhe secili prej tyre për të ricaktuar, transferuar dhe përcjellë Licencën e pijeve në 8948 do të bëjë që 8948 të pësojë një humbje prej rreth 56,500 dollarë të qirasë bazë dhe tarifa të tjera për çdo muaj që të pandehurit dështojnë dhe refuzojnë të Ricaktoni, transferoni dhe përcillni Licencën e Liquor Liquor në 8948. Përveç kësaj, 8948 do të pësojë një humbje të vlerës së vetë Licencës së Liquor me një vlerë aktuale të vlerësuar të drejtë të tregut prej $150,000.”

Ken Todd dhe Lisa Vanderpump

Pronari po padit për 750 mijë dollarë dëmshpërblim për shkeljen e supozuar të kontratës dhe 200 mijë dollarë të tjera për Ken Todd’s refuzimi për të dorëzuar licencën e pijeve alkoolike dhe pajisjet tatimore.

Lisa Vanderpump

Todd dhe kompania e tij iu përgjigj padisë, duke argumentuar se veprimet dhe mosveprimet e tyre ishin të justifikuara dhe të ndërmarra në mirëbesim ndërsa ai drejtonte biznesin e tij.

Lisa Vanderpump

Todd pretendoi se neglizhenca e vetë pronarit ishte fajtore për çdo dëmtim që mori kompania. Ai ka kërkuar që të rrëzohet padia.

Todd shpjegoi për prizë – “Kur morëm vendin e njohur si Pompë 10 vjet më parë, ishte një parkim bosh. Nuk kishte pemë. Ne vendosëm ullinj të bukur dhe ata na përkasin neve. Ne nuk i morëm pemët; ata janë ende atje.”

Lisa Vanderpump

Todd tha – “Ne nuk i shkulëm llambadarët siç pretendon pronari. Me shumë dashuri i nxorëm antiket, të cilat tani janë në posedim pasi janë edhe tonat. Zakonisht nuk gjen llambadar antikë të varur në një parking. Neve na përket edhe licenca e pijeve me të cilën kemi tregtuar këto 10 vitet e fundit. Ne jemi të lumtur t’ua shesim atë me vlerën e drejtë të tregut. Si rezultat i veprimeve të qiradhënësit, ne do të paraqesim një ankesë të kryqëzuar duke kërkuar dëmshpërblim dhe ndëshkim për sjelljen e tyre.”

Në Maj, Lisa njoftuan se po mbyllnin hotspot-in e Hollivudit pas një periudhe dhjetëvjeçare.

“Me zemër të rëndë njoftojmë se qiraja në restorantin Pump po skadon dhe ne do t’i mbyllim dyert e tij më 5 korrik, pas 10 vitesh mbrëmje të bukura nën ullinjtë tanë,” tha ajo.

“Ndërsa na ka pëlqyer koha për të operuar Pompën, të marrim një qira tjetër 10-vjeçare me një rritje e madhe rritje e madhe e qirasë nga pronarët, nuk është diçka për të cilën ne jemi gati të angazhohemi,” tha ajo. “Pas drejtimit të suksesshëm të 37+ objekteve për shumë vite, ky lloj qiraje është i paqëndrueshëm.”