Bravo thotë se NDA nuk i heshtin yjet e realitetit mes padisë së Bethenny Frankel

Klea

Bravo thotë se NDA nuk i heshtin yjet e realitetit mes padisë së Bethenny Frankel

Si Bravo përpiqet shumë të mos duket si Big Bad Wolf që mbikëqyr yjet e realitetit në rrjet, përfaqësuesit po përpiqen edhe një herë të qetësojnë të gjithë. Ata mund t’i dërgojnë një kartë falënderimi tek alumi Real Housewives of New York, Bethenny Frankel. E gjithë kjo është falë mirësjelljes së saj të nxehtë.

Ndërsa ideja e Bethenny për të bashkuar TV realitet është e shkëlqyer në teori, njerëzit po vënë në dyshim motivet e saj. Bëhet fjalë për barazinë për të tjerët apo ka të bëjë me vetë Bethenny-n? Në lëvizjen e fundit të Beth-it, ajo vendosi që marrëveshjet e moszbulimit po e mbytin talentin. Tani Bravo duartroket me pretendimin e saj më të fundit. Shumëllojshmëria ka lugën.

NDA-të e të gjithave…

Beth ka qenë në qendër të një beteje ligjore me NBCUniversal për trajtimin e yjeve të realitetit të kompanisë. Në përgjigje, Bravo po deklaron publikisht se nuk përdor marrëveshje moszbulimi për të heshtur anëtarët e saj të kastit.

Bethenny ka mbrojtur me zë të lartë që interpretuesit e televizionit pa shkrim të marrin paga, përfitime dhe mbrojtje më të larta. Ajo u frymëzua nga goditjet SAG-AFTRA dhe WGA, absolutisht jo shumë porthurt për Bravo duke kaluar në një nga shfaqjet e saj.

Avokatët e punësuar nga Bethenny për të përballuar djemtë e mëdhenj deklaruan se NDA-të u paraqiten “yjeve” për të nënshkruar dhe më pas i ndalojnë ata të flasin për keqtrajtime të supozuara. Për më tepër, yjet gjoja kërcënohen nëse shprehin ndonjë shqetësim.

Sipas NBCUniversal, ata nuk ofrojnë marrëveshje moszbulimi për t’i penguar ata të diskutojnë kohën e kaluar për filmimin e shfaqjeve ose raportimin e keqtrajtimit. Një zëdhënës i Bravo sqaroi se qëllimi i marrëveshjeve të konfidencialitetit është të ruajnë komplotet e shfaqjeve të tyre. Për të mos i penguar njerëzit të flasin për përvojat e tyre personale.

Dhe për këtë unë e quaj BS sepse mediat sociale e hoqën surprizën nga linjat e historisë VJETE më parë. Por një përfaqësues Bravo u përpoq. “Klauzolat e konfidencialitetit janë praktikë standarde në programimin e realitetit për të parandaluar zbulimin e tregimeve përpara transmetimit. Ato nuk kanë për qëllim të parandalojnë zbulimin nga aktorët dhe ekipet e akteve të paligjshme në vendin e punës dhe nuk janë zbatuar në atë mënyrë,” thanë ata.

NDA-të janë për të mbrojtur historitë?

“Për të qenë të qartë: çdo personazh aktual ose i mëparshëm është i lirë të diskutojë dhe të zbulojë çdo akt të supozuar të paligjshëm në vendin e punës, si ngacmimi ose diskriminimi, ose çdo sjellje tjetër që ata kanë arsye të besojnë se është e papërshtatshme,” vazhdoi deklarata.

Për më tepër, “Ne po punojmë gjithashtu me kompanitë tona të prodhimit të palëve të treta për t’i kujtuar të gjithë aktorëve dhe ekipit se ata inkurajohen të raportojnë çdo shqetësim të tillë përmes kanaleve të vëna në dispozicion nga kompania e prodhimit, në mënyrë që shqetësimet të adresohen menjëherë.” Shpresoj se mund të dëgjojmë nga “asistentët” e Bethenny-t që u ulën rreth banesës së saj dhe ndihmuan me lindjen e SkinnyGirl!

Një burim ndau se Bravo dhe NBCUniversal kërkojnë kompanitë e prodhimit të palëve të treta që t’i japin kastit dhe ekipit mënyra të shumta për të raportuar sjelljen e pahijshme në vendin e punës dhe mandatojnë protokollet e trajnimit të prodhimit të përfshijnë informacione rreth kanaleve të raportimit. Gjithashtu, producentët që bëjnë biznes me NBCUniversal janë udhëzuar të japin informacione të kastit dhe ekipit mbi kanalet e raportimit ose linjat telefonike në fletët e thirrjeve të tyre ditore.

Shed Media, dëshiron të flasësh për këtë? 51 Mendje? Dikush?