Bethenny Frankel kërkon avokatë me peshë të rëndë për mbrojtjen e yjeve të realitetit

Klea

Bethenny Frankel kërkon avokatë me peshë të rëndë për mbrojtjen e yjeve të realitetit

Real Housewives of New York alum Bethenny Frankel ka një projekt krejt të ri për të fiksuar. Pasi u frymëzua nga shkrimtarët mbresëlënës të WGA dhe tani artistët me SAG-AFTRA, ajo dëshiron që yjet e televizionit të realitetit të bashkohen.

Ide e shkëlqyeshme, shumica e të gjithëve mund të pajtohen, por disa e vënë në dyshim lajmëtarin. Bethenny është padyshim një biznesmene efektive dhe klithma e saj ka tërhequr vëmendjen e industrisë pa shkrim. Por cila është lëvizja e radhës? Mirë, ajo ka punësuar avokatë të mëdhenj për të marrë topin për të mbrojtur bashkëmoshatarët e saj të televizionit realitet. Shumëllojshmëria ka lugën.

Mark Geragos ka hyrë në chat

Beth punësoi dy avokatë të rëndë për të ndihmuar në bashkimin dhe mbrojtjen e njerëzve të televizionit realitet. Sipas Bethenny, ata po shfrytëzohen nga rrjetet dhe studiot. Në këtë kohë, Andy Cohen e ka hequr Bethenny-n nga lista e kartave të pushimeve.

Avokatët Mark Geragos dhe Bryan Freedman janë tani në çështjen në momentin e vetëshpallur të Bethenny, Joan of Arc. Marku tha: “Diçka duhet të ndryshojë sepse sistemi aktual është i prishur.” Dhe Marc do ta dinte duke parë ndërsa ai u hetua nga Bari i Shtetit të Kalifornisë në 2022 për mashtrim.

Bryan shtoi se mbi 50 anëtarë të kastit televiziv të realitetit nga filmat dokumentarë në shfaqjet konkurruese kanë kontaktuar me të dhe besojnë se janë “përdorur dhe trajtuar në mënyrë të padrejtë” nga rrjetet dhe transmetuesit që i kanë punësuar.

Veterinerët e famshëm Bravo si Lisa Rinna dhe NeNe Leakes bashkë-nënshkruajnë përpjekjet e Bethenny. Rinna madje mendon se Bravolebrities duhet të shkojnë aq larg sa të bojkotojnë BravoCon në solidaritet me grevën ekzistuese. Ndërsa televizioni i realitetit vazhdon të filmojë për shkak të një kodi mbrojtës që do të skadojë në 2024, disa Real Housewives janë me shumë gjasa anëtarë të SAG për shkak të karrierës së tyre të aktrimit.

A mund të dëgjojmë nga një yll i realitetit që punon?

Njerëzit me të cilët NUK kemi dëgjuar janë ata që ende marrin një rrogë nga Bravo. Njerëzit duhet të paguhen për punën e tyre, të kenë akses në masat mbrojtëse dhe fuqinë negociuese në bisedimet për kontratat. Çdo grup kolegësh që mblidhen dhe debatojnë është diçka për t’u duartrokitur. Thënë kështu, yjet e realitetit që nuk po punësohen më janë ata që bërtasin nga çatitë.

Avokati Freedman shtoi, “Unë mendoj se ky do të jetë vetëm fillimi i tregimit të së vërtetës për atë që po ndodh në të vërtetë. Jam takuar me shumë njerëz që më kanë treguar shumë histori. Kjo do të përfundojë si një luftë dhe unë do ta udhëheq luftën.” Cue Bethenny duke thënë: “Dreqin je…”

Mark Geragos shpjegoi, “Nuk është ndryshe nga ankesat e tjera që po ndodhin tani, si kur shikon grevat e aktorëve dhe shkrimtarëve. Ata nënshkruan një gjë, por nuk nënshkruan për gjithçka tjetër për të cilën po shfrytëzohen.”

Për më tepër, Bryan Freedman vuri në dukje se kontratat e yjeve të realitetit mund të jenë të padrejta dhe jo të paguara – sepse ju duhet të sakrifikoni për të qenë në televizion me sa duket. “Ju po hiqni dorë nga të drejtat tuaja pa para ose për 900 dollarë që të mund të jeni në një shfaqje? Do të heqësh dorë nga të drejtat e tua dikujt që të dëmton qëllimisht?”

“Unë nuk mendoj se kjo është e lejuar sipas ligjit,” tha ai.

Marc dhe Bryan janë gati për të ecur përpara

Tani këta zotërinj do të përpilojnë dëshmi, kontrata dhe marrëveshje të cilat mund të rezultojnë në një padi kolektive. “Ose ndoshta ju merrni 40 njerëz që janë të privuar nga e drejta në një farë mënyre dhe keni një konferencë shtypi për këtë,” vazhdoi Bryan.

Por Marku mendon se ata përfundimisht do të jenë në gjykatë. “Unë nuk jam një njeri i basteve, por nëse do të më duhej të bëja një prognozë, mendoj se kjo do të përfundojë në gjykata.”

NA THONI – A I SHIHNI UNIONIZIMIN E yjeve të televizionit të realitetit? A ËSHTË BETHENNY E DREJTA PËR TË DËRGUAR KËTË MESAZH?