Avokatët e Tom Girardit luftojnë prokurorët për pretendimet se ai është 'kompetent' për të dalë në gjyq

Klea

Avokatët e Tom Girardit luftojnë prokurorët për pretendimet se ai është ‘kompetent’ për të dalë në gjyq

i Tom Girardit problemet ligjore nuk kanë përfunduar. Në gjykatën penale, avokatët e bashkëshortit të yllit të Real Housewives of Beverly Hills, Erika Jayne, janë ende të kursyer me prokurorët. Sipas tyre, Big Tommy është plotësisht kompetent për t’u përballur me gjyqin.

Radar ka marrë dokumente gjyqësore që tregojnë se ekipi ligjor i Tomit kërkon që gjykata të refuzojë mendimet “ekspertë” të dhëna nga prokuroria. Tom u akuzua në fillim të këtij viti për përvetësim të 15 milionë dollarëve nga klientët midis 2010 dhe 2020.

A ka apo jo?

Të afërmit e Big Tommy konfirmuan se ai u transferua në një shtëpi banimi me ndihmën e të moshuarve në vitin 2021 pasi mori një diagnozë të çmendurisë. Tom caktoi vëllanë e tij si konservator për të marrë përsipër në vend të sfidave të tij të reja të supozuara.

Ekipi Tom qëndroi i palëkundur në të qenit i papërshtatshëm për të dalë në gjyq, por qeveria nuk po blinte asnjë fjalë. Pasi prokurorët folën me Tomin dhe bashkëpunëtorët e tij, ata kërkuan specialistë mjekësorë të përpilonin një raport.

Dr. Diana Goldstein, e punësuar nga qeveria, e deklaroi Tomin si “kompetent”. Por përsëri tek Team Tom, “tre neurologë, dy neuropsikologë, një neuropsikiatër [and] avokatë të shumtë” përcaktojnë se ish-avokati vuan nga demenca.

Gjatë verës, palët në çështjen penale të Tomit u paraqitën në një seancë dhe ajo çështje është ende në pritje. Për më tepër, Ekipi Tom tani pretendon se ekspertëve të punësuar nga qeveria u mungonte trajnimi i nevojshëm për të “menduar mbi kompetencën e një të rrituri të moshuar me dëmtim njohës” në një dokument të dorëzuar së fundmi. “Dr. Goldstein u konsiderua “i pakualifikuar për të vlerësuar të rriturit e moshuar”.

Nuk shkoni për doktor Diana?

Më tej, Dr. Goldstein “nuk ka ekspertizë në geropsikologji, psikologjinë e të moshuarve”, sipas pretendimit të tyre. Ata thanë gjithashtu se asaj i mungon arsimi formal, trajnimi i specializuar, certifikimi i bordit dhe përvoja kërkimore me persona të moshuar.

Ata gjithashtu pohuan se Dr. Darby (i punësuar gjithashtu nga qeveria) “nuk është fare i kualifikuar për të vlerësuar kompetencën”. Avokatët e Tom vunë në dukje, “Nuk është për t’u habitur që opinioneve të tyre u mungon besueshmëria shkencore duke pasur parasysh mungesën e ekspertizës dhe përvojës së tyre.”

Eksperti i caktuar në ekipin e Tomit mendon se rënia e klientit të tyre po përparonte normalisht, “në vend që të përshpejtohej siç thanë ekspertët e qeverisë”. Në thelb, bëhet fjalë për shumë mbrapa dhe me radhë mbi aftësitë njohëse të këtij njeriu.

Avokati i Tom tha: “Ndërsa rënia e Girardit mund të duket e shpejtë për dikë me përvojë të kufizuar të Dr. Goldstein, Dr. Wood shpjegoi se ishte plotësisht e pritshme duke pasur parasysh largimin e gruas së Girardit dhe ‘dështimin e mbështetjes joformale'” pasuese. Hidhe nën autobus për Erikën sepse padyshim pritej të qëndronte me një kriminel.

Dyshohet se një mik dëshmoi në gjykatë dhe tha se sapo Erika u largua nga Pallati Pasadena në nëntor 2020, ai u ndje “i detyruar të thoshte” me Tomin disa herë në javë, sepse ai “nuk ishte në mendjen e tij të mirë”.

Ekipi Tom po kërkon që gjyqi të pushohet.

Real Housewives of Beverly Hills vazhdon të mërkurën në 8/7c në Bravo.