Avokatët e Tom Girardi duan të dinë nëse anëtarët e jurisë janë tifozë Bravo

Klea

Avokatët e Tom Girardi duan të dinë nëse anëtarët e jurisë janë tifozë Bravo

Me gjykimin në prag, avokatët e Tom Girardi, bashkëshorti i larguar i Erika Jayne, po mbulojnë bazat e tyre. Ata duan që juristët e mundshëm të zbulojnë shtrirjen e ekspozimit të tyre ndaj “Bravoverse”. Kjo përfshin shikimin e Real Housewives of Beverly Hills, veçanërisht nëse ata janë fansa të serialit.

Sipas ligjit të Bloomberg, ekipi dëshiron të verifikojë anëtarët e jurisë për të përcaktuar nëse pikëpamjet e tyre për Tomin do të jenë të shtrembëruara.

Një paragjykim i dukshëm

Marrëdhënia e Erikës dhe Tomit është shfaqur dukshëm gjatë gjithë sezoneve të RHOBH. Po kështu edhe rënia e tij e mëvonshme dhe problemet ligjore. Për më tepër, emisioni ka shikueshmëri në miliona. Ish-gruaja e tij e famshme e yllit të realitetit televiziv mund të ndikojë shumë në perceptimin e publikut. Ajo ka miliona ndjekës në rrjetet sociale.

Mbrojtja ligjore e Tomit ndjen se Bravo Shfaqja inkurajon shikuesit të krijojnë marrëdhënie parasociale me subjektet e shfaqjeve të tyre reale. Ata gjithashtu shqetësohen se kjo do të ngjyros perceptimet e jurisë.

Për shkak të kësaj, avokatët e Tomit po mbrojnë që të gjithë anëtarët e mundshëm të jurisë t'i përgjigjen një pyetësori specifik përpara se të paraqiten për përzgjedhjen e jurisë. Kjo metodë është përdorur edhe në një tjetër gjyq për mashtrimin e avokatëve në vitin 2021. U përcaktua se kjo është mënyra më e drejtë e veprimit.

Nga ana tjetër, prokuroria bëri me dije se e kundërshtoi mocionin.

Kjo lëvizje i jep të gjithëve një paraqitje të shkurtër se si do të zhvillohet strategjia e mbrojtjes. Dhe si do të përpiqen të përmbajnë rolin që media do të luajë në mënyrë të pashmangshme në këtë rast. Ndërsa Tom dikur u përpoq të kërkonte vëmendjen e mediave për këtë përfitim, ata e dinë se kjo është potencialisht e dëmshme tani.

Tom u padit në Illinois dhe Kaliforni. Ai po përballet me akuza për mashtrim me tela për gjoja përvetësim të milionave nga klientët e firmës së tij ligjore tashmë të falimentuar LA, Girardi Keese. Ai dhe të pandehurit e tjerë janë deklaruar të pafajshëm. Gjyqi është caktuar për 6 gusht 2024.