Andy Cohen zbulon se si u mashtrua nga "Shumë para"

Klea

Andy Cohen zbulon se si u mashtrua nga “Shumë para”

Ju do të mendonit Andy Cohen është një nga anëtarët më të arsimuar të shoqërisë për mashtrimin. Mashtrimi është në dukje vetëm pjesë e të qenit në Bravo, pavarësisht nëse do të thotë manipulim mendor apo kryerje e një krimi aktual.

Por duket se kuletat nuk janë të sigurta vetëm sepse Jen Shah është në rrezik. Njerëzit në të gjithë botën janë viktimizuar rregullisht nga të paligjshëm të nëndheshëm, të cilët kanë vetëm qëllime për të kapur paratë tuaja. Fatkeqësisht, Andi është tani një nga viktimat dhe llogaria e tij bankare ka marrë një goditje të madhe. Miqtë – nëse institucioni juaj financiar telefonon dhe thotë se kanë zbuluar mashtrim, mbyllni telefonin dhe telefonojini duke përdorur numrin 1-800 në kartën tuaj. Ju jeni të mirëpritur.

Mashtrimi i të gjithave

Kur ai nuk po prezanton Watch What Happens Live, ai ndoshta është në radio. Nëse ai nuk është në radio, ai ka shumë të ngjarë të regjistrojë podcast-in e tij. Andi është një djalë shumë i zënë dhe mund të ketë nevojë për ndihmë në departamentin e kontabilitetit.

Në një episod të podcast-it të tij Daddy Diaries, Big Daddy tregoi se si u mashtrua nga “shumë para” kur llogaria e tij u godit. “Dikush më telefonoi duke thënë se ishin alarm për mashtrim nga banka ime,” filloi ai. “Unë humba një kartë dhe e vendosa atë dhe mora një email që thoshte: “Mund të ketë mashtrim në llogarinë tuaj. Dhe unë thashë: ‘Oh, kjo është e bashkangjitur me kartën që kam humbur’”.

Pa verifikuar që emaili ishte i ligjshëm, Andy futi të dhënat e tij bankare dhe faqja e internetit kërkoi ID-në e tij të Apple. Atëhere ai pati një moment a-ha. “Dhe unë isha sikur … ‘OK, kjo nuk ndodh kurrë.’ Kështu që u lirova me kusht”, tha ai. Por sepse ai “tashmë ishte regjistruar në aplikacionin tim të bankës. Mendoj se në një farë mënyre hyrja ime përmes çdo faqeje që u dha atyre akses në aplikacionin tim të bankës.” Kështu ju mashtrojnë, njerëz.

Më pas ai u kontaktua nga mashtruesit që pretendonin të ishin “ekipi i alarmit për mashtrim”. Andy kishte përshtypjen se ata ishin punonjës të vërtetë të bankës që telefononin për atë që sapo ndodhi në llogari.

Ai vendosi përcjelljen e thirrjeve – për mashtruesit

“Ata po emërtonin kredite që kisha bërë, tarifa, sepse kishin qasje të qartë në llogarinë time,” vazhdoi Andi. Ai gjithashtu vendosi përcjelljen e thirrjeve direkt te mashtruesit. Mjerim i mirë.

“Ajo tha: “Kam nevojë që ju të vendosni në telefonin tuaj këta numra. Shkova te tastiera dhe futa një sërë numrash që ajo më tha t’i fusja. Dhe ajo që doli në ekranin tim ishte ky ekran që në thelb thoshte se kisha vendosur përcjelljen e thirrjeve dhe përcjelljen e mesazheve në telefonin tim, “shpjegoi ai.

Kur ai shkoi në bankë të nesërmen, Andi tha: “Këta njerëz më kanë nxjerrë nga dy llogari që unë kam shumë para. Meqenëse kisha vendosur përcjelljen e thirrjeve, telefonatat shkuan te artistët mashtrues dhe ata konfirmuan telat.”

“Ajo që duhet të kisha bërë është të them, ‘A mund të të telefonoj përsëri?’ Ose ‘A mund të shkoj në bankë dhe ta trajtoj këtë?’ Në vend të kësaj … qëndrova në linjë me këtë grua për një orë e 10 minuta.” Tani Andi ka disa fjalë të mençura.

“Një pjesë e këshillës sime për njerëzit është që nëse diçka po ndodh, thjesht shkoni në degën tuaj të bankës. Dhe kur të merrni email, shikoni me vëmendje adresën e emailit. Mund të thotë emrin e bankës suaj, por klikoni mbi emrin dhe më pas do të shfaqet adresa e emailit dhe do të shihni se është një adresë tjetër e rastësishme.”

Në këtë kohë, Andy është “në procesin e përpjekjes për të marrë paratë e mia”.