Andy Cohen paraqet zyrtarisht për të hedhur poshtë padinë e Leah McSweeney

Klea

Andy Cohen paraqet zyrtarisht për të hedhur poshtë padinë e Leah McSweeney

Andy Cohen shënoi një fitore të fundit kur një hetim i jashtëm zbuloi se Leah McSweeney's pretendimet ndaj tij ishin të pabazuara. Por kjo nuk i dha fund procesit gjyqësor. Tani, Bravo po zgjedh strategji të tjera në krye të hetimit.

Për ata që nuk e dinë, ish-ylli i Real Housewives of New York ngriti një padi kundër Bravo dhe Andy në shkurt. Ajo bëri pretendime për një mjedis pune toksik, duke pretenduar se kompania u bënte presion yjeve për të pirë.

Për të njëjtin efekt, ajo pretendoi se Andi do t'i bënte presion amvisave që të bënin kokainë me të. Dyshohet se amvisat që ranë dakord morën trajtim të veçantë nga producenti. Çuditërisht, Andi dhe Bravo duan që kjo padi të hidhet poshtë. Por mbi çfarë baze?

A ka të drejtë Bravo të deh yjet e saj?

Më 24 maj, PEOPLE publikoi gjetjet e tij nga dokumentet gjyqësore të dorëzuara të Andit. Peticioni i Cohen për të rrëzuar padinë e Leas e përshkroi rastin e saj si “të pa fije”. Ai argumentoi për pushimin e çështjes “si një çështje ligji”. Jo vetëm kaq, por mocioni argumentoi praninë e një shkeljeje të Amendamentit të Parë.

Pretendimet e Leas, argumentoi Andy, “në mënyrë të palejueshme kërkojnë të shkurtojnë të drejtat e Amendamentit të Parë të të Pandehurve për të përshtatur dhe përshtatur mesazhet që dëshirojnë të përcjellin në veprat e tyre krijuese, duke përfshirë përzgjedhjen e aktorëve dhe vendime të tjera krijuese”.

Por ndërsa shfaqja e anëtarëve të kastit të dehur është brenda të drejtave të kompanisë, Bravo argumentoi se kurrë nuk synohet të përdoret ekskluziviteti i Real Housewives për ta bërë këtë. Për sa i përket pretendimeve të Leas për diskriminim, dokumenti argumentoi se statuti i kufizimeve ishte mbaruar, pavarësisht nëse ishin të vërteta.

Avokati i Leas më pas ndau një deklaratë me PEOPLE si përgjigje. “Ne nuk pajtohemi që mocioni ka merita”, thuhej në deklaratë. “Ai më së shumti argumenton për shkarkimin për arsye teknike duke thënë në thelb se të pandehurit u lejuan të diskriminojnë znj. McSweeney – jo se ata nuk e bënë atë.”

“Të pajtohesh me të pandehurit do të ishte në thelb të thuash se industritë krijuese nuk i nënshtrohen ligjeve kundër diskriminimit dhe kundër hakmarrjes dhe se rrjetet mund të përfshihen në diskriminim dhe hakmarrje pa u ndëshkuar, gjë që nuk është ligji.”