Andy Cohen ka një paralajmërim për fansat pas incidentit 'të rëndë'

Klea

Andy Cohen ka një paralajmërim për fansat pas incidentit ‘të rëndë’

Andy Cohen po ndan një incident të fundit për të parandaluar të tjerët të mashtrohen. Gjithçka filloi kur ai humbi kartën e tij bankare. Ai më pas mori një email që dukej se ishte “nga alarmi i mashtrimit të bankës sime”. Vetëm se nuk ishte.

Kur ai hapi emailin dhe klikoi në lidhjen, ai për fat të keq u dha kriminelëve akses në llogarinë e tij bankare. Oh, Andi. Ku keni qenë në 20 vitet e fundit? Të gjithëve na është thënë vazhdimisht që të mos klikojmë kurrë në një lidhje të dërguar në një email të pakërkuar. Banka ime më ka thënë dhjetëra herë që të mos regjistrohem askund, përveç faqes së saj zyrtare. Dhe gjithmonë kontrolloni dy herë adresën e emailit. Është truku më i vjetër në librin kibernetik.

Tani, prezantuesi Watch What Happens Live po paralajmëron të tjerët që t’i parandalojnë që të mashtrohen si ai.

Një anë serioze e Andy Cohen dhe një paralajmërim për fansat

Më 10 janar, Andy foli në “Today Show” për përvojën e tij të fundit me mashtrimet financiare. Hoda Kotb komentoi se ata po shihnin një anë të Andit normalisht mendjelehtë “nuk e kemi parë [before].”

“Kjo është serioze,” u përgjigj ekzekutivi Bravo. “Unë me të vërtetë nuk dua që kjo t’i ndodhë askujt.”

“Për shkak se e humba kartën time,” vazhdoi ai, “u duk, “Oh, kjo duhet të jetë e vërtetë.” Ai nuk arriti të kontrollonte adresën e emailit dhe theksoi rëndësinë e ta bërë këtë për t’u siguruar që është në të vërtetë nga banka juaj.

“Më pas më kërkuan Apple ID-në time,” shtoi ai. “Askush nuk do t’ju kërkojë kurrë Apple ID-në tuaj. Unë thashë: “Ky është një mashtrim” [and signed off] … Nuk mendova asgjë për këtë. [But] Unë tashmë u kisha dhënë atyre akses.”

Ndërsa kriminelët kishin akses në llogarinë e tij, më pas u tërhoqën shumë “transferta bankare” të konsiderueshme nga llogaria e tij bankare. Përveç kësaj, Andy pa dashje u kishte dhënë atyre akses në telefonin e tij, gjë që i lejoi ata të miratonin transfertat kur banka ndoqi.

Edhe pse njësia e sigurisë kibernetike e NYPD po heton krimin, Andy shtoi se “kur paratë dalin nga llogaria juaj, ato janë zhdukur”.

Mesimet e mesuara

Duke ndarë disa nga mësimet që mësoi duke rënë “pre e” mashtrimit, Andi paralajmëroi: “Mos i beso askujt që të thërret… Mos u zhyt në momentin urgjent të tij.”

Ndërsa ai nuk vuri një shumë dollarësh për atë që kishte humbur, babai i dy fëmijëve tha: “Mjafton që jam në “Today Show” duke folur për këtë.” Ai foli gjithashtu për incidentin në podkastin e tij Daddy Diaries, si dhe në Radio Andy të SiriusXM.

Së fundi, ai iu drejtua drejtpërdrejt mashtruesve duke thënë: “Kushdo që të jeni ju urrej, por jeni shumë të mirë në punën tuaj”. Ashtu si ata kujdesen.