Kate Middleton and Dr. Reiner

Klea

Analisti shëndetësor i CNN DYSHON Historia e Kate Middleton për kancerin nuk shtohet!

Analisti shëndetësor i CNN DYSHON Historia e Kate Middleton për kancerin nuk shtohet!

Një ekspert mjekësor ka ngritur shqetësime lidhur me njoftimin nga Kate Middleton në lidhje me trajtimin e saj ndaj kancerit, duke theksuar një aspekt specifik që ai beson se nuk përputhet me praktikat standarde mjekësore.

Kate Middleton

Dr. Jonathan Reinernjë profesor i mjekësisë në Universitetin George Washington, ndau njohuritë e tij gjatë një interviste me Anderson Cooper në CNN më 22 mars.

Kate Middleton

Dr Reiner shprehu skepticizëm mbi pretendimin se diagnoza e kancerit erdhi si rezultat pas një operacioni të madh, duke vënë në pikëpyetje sekuencën e ngjarjeve siç përshkruhet.

Dr Reiner

Dr. Reiner shpjegoi:

“Kur njerëzit i nënshtrohen një operacioni të gjerë, ata zakonisht nuk shkojnë për ndonjë 'kirurgji eksploruese', të gjitha këtyre operacioneve paraprihen nga imazhe të gjera si skanimet CAT dhe MRI. Pra, ekipi kirurgjik do të kishte një kuptim shumë të mirë të asaj që mund të ishte problemi dhe kjo do të konfirmohej nga patologjia.”

Kate Middleton

Ai shtoi më tej se mostrat e indeve të hequra gjatë operacionit dërgohen menjëherë për analiza patologjike, shpesh ndërsa operacioni është ende duke u zhvilluar, për të përcaktuar praninë e kancerit dhe për të udhëhequr qasjen kirurgjikale në përputhje me rrethanat.

Sipas Dr. Reiner, “Pra, ka shumë të ngjarë që ekipi kirurgjik e dinte ose kishte një kuptim të mirë se çfarë do të ishte përpara operacionit, dhe kjo u konfirmua në kohën e testimit patologjik gjatë operacionit. Pra, kjo është diçka që të paktën do të dyshohej më parë dhe do të ishte konfirmuar gjatë operacionit.”

Kate Middleton

Dr. Reiner kritika paraqet një pikëpyetje të rëndësishme mbi narrativën se kanceri u identifikua vetëm pas operacionit, duke sugjeruar se çdo shenjë kanceri ka të ngjarë të zbulohej dhe vlerësohej përmes diagnostikimit para-kirurgjikal dhe të ishte konfirmuar gjatë vetë procedurës.

Shtypni play për të parë më poshtë.

Në një deklaratë të lëshuar përmes një video të para-regjistruar më 22 mars, Princesha e Uellsit, Kate Middletonndau detaje rreth sfidave të saj të fundit shëndetësore.

“Në janar iu nënshtrova një operacioni të madh abdominal në Londër dhe në atë kohë mendohej se gjendja ime nuk ishte kancerogjene. Operacioni ishte i suksesshëm. Megjithatë, testet pas operacionit zbuluan se kanceri ishte i pranishëm. Prandaj ekipi im mjekësor më këshilloi që unë duhet t'i nënshtrohej një kursi të kimioterapisë parandaluese dhe tani jam në fazat e hershme të atij trajtimi,” zbuloi ajo.

Kate Middleton

Ky njoftim dha një pasqyrë të vlerësimit fillestar të gjendjes së saj si beninje, zbulimit të mëvonshëm të kancerit përmes testimit postoperativ dhe protokollit aktual të trajtimit të saj.

Pas zbulimit të sinqertë të Princeshës së Uellsit për diagnozën dhe trajtimin e saj të kancerit, Mbreti Charles shprehu admirimin dhe mbështetjen e tij për e Kate trimërinë. Buckingham Palace lëshoi ​​një deklaratë duke thënë:

“Madhështia e tij është shumë krenare për Katerinën për guximin e saj për të folur ashtu siç foli. Pas kohës së tyre në spital së bashku, Madhëria e Tij ka qëndruar në kontaktin më të ngushtë me nusen e tij të dashur gjatë javëve të fundit.”

Kate Middleton

Deklarata vazhdoi: “Të dy Madhëritë e tyre do të vazhdojnë të ofrojnë dashurinë dhe mbështetjen e tyre për të gjithë familjen në këtë kohë të vështirë”. Kjo shfaqje solidariteti vjen mes sfidave shëndetësore të mbretit, pasi edhe ai po trajtohet për kancerin, pasi kishte hipur në fron 18 muaj më parë.

Kate Middleton

Camilla, bashkëshortja e Mbretëreshës, ndau një përditësim mbi gjendjen e mbretit, duke thënë se ai “po bënte shumë mirë”. Pavarësisht nga problemet e tij shëndetësore, Mbreti Charles ka qenë duke përmbushur në mënyrë aktive përgjegjësitë e tij si kreu i shtetit nga brenda pallatit, duke u angazhuar në audienca dhe mbledhjet e Këshillit Privy. Megjithatë, atij i është dashur të shtyjë të gjitha angazhimet publike që nga fillimi i trajtimit të kancerit në shkurt. Diagnoza e tij erdhi papritur pas një qëndrimi në spital për një procedurë të lidhur me një prostatë të zmadhuar, duke zbuluar një lloj tjetër kanceri të paspecifikuar.