Love After Lockup

Klea

Alum 'Love After Lockup' kthehet në burg për torturë dhe sipërmarrje kriminale, përballë 58 vitesh!

Alum 'Love After Lockup' kthehet në burg për torturë dhe sipërmarrje kriminale, përballë 58 vitesh!

Dashuria pas mbylljes dëshmoi një udhëtim të trazuar për Douglas Howard, i cili u bë titujt kryesorë në sezonin 3 për rihyrjen e tij në jetën familjare së bashku me djalin dhe gruan e tij 12-vjeçare pas një dënimi për armë zjarri. Megjithatë, rrëfimi mori një kthesë të errët si Howard tani e gjen veten edhe një herë të burgosur, duke u përballur me një dënim marramendës që varion nga 11 deri në 58 vjet për akuzat në lidhje me torturën dhe kryerjen e një sipërmarrjeje kriminale.

Dashuria pas mbylljes

Më herët këtë vit, Howard përjetoi një fitore të vogël kur siguroi një pagesë prej 45,000 dollarësh nga Departamenti i Sigurisë Publike në Kalamazoo (KDPS). Kjo zgjidhje erdhi nga një incident në të cilin u arrestuan oficerët e PDSH-së Howard më 11 gusht 2021, për akuzat e sipërpërmendura.

Dashuria pas mbylljes

Sipas dokumenteve të gjykatës, Howard pretendoi se oficeri Justin Wolbrink i KDPS-së e përplasi me një automjet teksa ai po ngiste motoçikletën e tij, duke shkaktuar që ai të hidhej jashtë. Më pas, Wolbrink, së bashku me oficerët Caleb Jones dhe Brett Bylsma, supozohet se “sulmuan dhe rrahën”. Howard përpara se ta prangosnin dhe ta transportonin në një spital lokal me ambulancë për trajtim.

Dashuria pas mbylljes

Në padinë e tij, Howard pretendoi se përdorimi i forcës nga oficerët ishte i tepruar dhe shkelte të drejtat e tij, duke kërkuar 75,000 dollarë si kompensim për dëmtimet e tij dhe tarifat ligjore.

Megjithatë, raportet e policisë si nga KDPS ashtu edhe nga Policia e Shtetit të Miçiganit (MSP) dhanë një këndvështrim të ndryshëm, duke pohuar se veprimet e tyre ishin në përputhje me politikën e KDPS-së dhe se e Howard sjellja e supozuar e gabuar mohoi çdo pretendim për dëmshpërblim.

Dashuria pas mbylljes

Arrestimi i Howard në gusht 2021 ishte kulmi i një hetimi të gjerë, me urdhër të shumëfishtë për arrestimin e tij. Ai ishte i implikuar në aktivitete të ndryshme kriminale, duke përfshirë trafikun e drogës, armëmbajtjen dhe përfshirjen në një rast rrëmbimi dhe torture. Raportet treguan se Howard kishte përdorur dhe shitur sasi të konsiderueshme të metamfetaminës, duke e komplikuar më tej gjendjen e tij ligjore.

Dashuria pas mbylljes

Një incident veçanërisht i tmerrshëm i detajuar në raportet e policisë të përfshira e Howard rrëmbimi dhe torturimi i pretenduar i një individi në mars 2021, gjatë të cilit ai raportohet se i ka nënshtruar viktimës sulm fizik dhe kërcënime.

Pavarësisht përpjekjeve për t'iu shmangur zbatimit të ligjit, Howard u kap gjatë një operacioni policor në gusht 2021, gjatë të cilit u sekuestruan drogë, armë zjarri dhe prona të vjedhura nga shumë vende të lidhura me të. Përplasja mes Howard dhe oficerëve kulmoi me një përplasje midis motoçikletës së tij dhe një automjeti policie, duke çuar në arrestimin e tij.

Dashuria pas mbylljes

Pas incidentit, një zgjidhje mes Howard dhe qyteti i Kalamazoo u arrit, me komisionerët e qytetit që miratuan marrëveshjen gjatë një takimi publik më 18 dhjetor 2023. Kushtet e marrëveshjes, të përfunduara më 12 mars 2024, nuk u zbuluan nga zyra e avokatit të qytetit ose avokatët që përfaqësojnë oficerët e përfshirë.