Brittish Williams

Klea

Alum i ‘Basketball Wives’ Brittish Williams dënohet me 4 vjet burg për mashtrim me qeverinë

Alum i ‘Basketball Wives’ Brittish Williams dënohet me 4 vjet burg për mashtrim me qeverinë

Gratë e basketbollit shap British Williams është dënuar me katër vjet burg federal pas një sërë aktivitetesh mashtruese që përfshinin mashtrime tatimore, mashtrime bankare, mashtrime sigurimesh dhe përfshirje në mashtrime të lidhura me pandeminë.

British Williams

British Williams33, u deklarua fajtor për gjithsej 15 krime, mes tyre për keqpërdorimin e numrave të Sigurimeve Shoqërore, dhënien e deklaratave të rreme në IRS dhe përfshirjen në mashtrim me telegram.

British Williams

Gjyqësori federal nënvizoi ashpërsinë e Williams’ veprime kriminale, duke demonstruar masa të rrepta ndëshkimore gjatë caktimit të dënimit. Ndihmësprokurorja e Shteteve të Bashkuara, Diane Klocke, theksoi thellësinë e krimeve të Williams, duke theksuar domosdoshmërinë për veprime të rrepta penale. Gjykatësi i qarkut amerikan Henry Autrey shprehu qëndrimin e tij për çështjen me qartësi, duke thënë: “Ju e dinit se çfarë po bënit. E dinit se ishte e gabuar dhe gjithsesi e bëtë.”

British Williams

Përmes skemave të ndryshme mashtruese, Williams shfaqi një gjerësi gjithëpërfshirëse manovrash mashtruese. Kjo përfshinte manipulimin e sistemit tatimor duke nën-raportuar të ardhurat në deklaratat tatimore midis 2017-2019 dhe pretendimin e rremë të vartësve për t’i shpëtuar detyrimeve tatimore. Aktivitetet e saj të paligjshme u shtrinë edhe në keqpërdorimin e numrave të Sigurimeve Shoqërore për hapjen e paligjshme të llogarive me bankat dhe kompanitë e kartave të kreditit, duke kulmuar në dëm të konsiderueshëm financiar për subjektet e mashtruara.

Gratë e basketbollit

Duke i shtuar një shtresë tjetër mashtrimit të saj, Williams çeqe të depozituara në mënyrë mashtruese të nxjerra nga llogaritë e individëve të panjohur, duke rezultuar në humbje të konsiderueshme financiare për shkak të mashtrimit bankar. Ajo rrëfeu se kishte bërë nëntë aplikime për kredi për katastrofë për dëmtime ekonomike nën informacionin e fabrikuar të të ardhurave nga biznesi, listën e pagave dhe historinë kriminale. Nga kjo, Williams arriti të devijojë fondet e destinuara për të ndihmuar bizneset gjatë vështirësive pandemike, duke kanalizuar një total prej 144,400 dollarë në shpenzime që mbështetën stilin e jetës së saj personale.

Gratë e basketbollit

Brenda spektrit më të gjerë të aktiviteteve të saj mashtruese, Williams gjithashtu pretendoi 52,647 dollarë nga katër hua të Programit të Mbrojtjes së Paycheck dhe aplikoi në mënyrë të rreme për ndihmë financiare nga programe të tilla si programi i Kalifornisë COVID-19 Rent Relief. Ajo shtoi më tej fitimet e saj të paligjshme duke paraqitur fatura mjekësore të falsifikuara tek kompanitë e sigurimeve, duke marrë kështu pagesa të pajustifikuara, një taktikë që solli 139,479,92 dollarë.

Gratë e basketbollit

Pavarësisht se u përball me një aktakuzë në tetor 2021, Williams vazhdoi aktivitetet e saj të paligjshme duke dështuar në paraqitjen e deklaratave tatimore vjetore dhe duke u deklaruar si e “përjashtuar” tek punëdhënësi i saj, duke u siguruar që nuk i mbante asnjë taksë nga paga e saj, e cila arrinte në 90,000 dollarë. Si pasojë e aktiviteteve të saj të vazhdueshme të paligjshme, Williams ka humbur punën e saj në stacionin radiofonik. Përveç vuajtjes së burgut, Williams është mandatuar të paguajë 564,069 dollarë si kompensim dhe do t’i nënshtrohet pesë viteve lirim të mbikëqyrur.