Aborti spontan i Laura Bileskalne nuk e justifikon sjelljen e saj

Klea

Aborti spontan i Laura Bileskalne nuk e justifikon sjelljen e saj

Laura Bileskalne u ndërpre nga Poshtë Deck Down Under Sezoni 2. Gjatë kohës së saj të shkurtuar në transmetim, Laura bëri përparime të padëshiruara drejt Adam Kodrës, duke mbështetur gjithashtu një tjetër përpjekje për sulm seksual që përfshinte Luke Jones dhe një Margot Sisson të egër. Kjo bëri që të dy anëtarët e ekuipazhit të pushoheshin nga puna, pasi sjelljet e Lukës dhe Laurës ishin të pafalshme. Thënë kështu, Laura sapo zbuloi se ajo pësoi një abort në bord, gjë që ndihmon për të shpjeguar disa nga sjelljet e saj, megjithëse jo të gjitha.

Unë kam shkruar për këtë më parë, por do ta them përsëri – edhe unë kam humbur një fëmijë në mitër. Është traumatizuese dhe duke qenë se kjo është një çështje shumë e ndjeshme, thellësisht personale, gjithçka që mund të bëjmë është të përpiqemi të zgjerojmë hirin, edhe kur hiri duket i vështirë për t’u gjetur. Nëse ndonjë nga lexuesit tanë po ecën aktualisht në këtë rrugë të errët dhe të vetmuar, dijeni se unë qëndroj me ju. Për më tepër, nëse keni nevojë për veshët që kuptoni, shikoni këtë nënshkrim të humbjes së shtatzënisë në Reddit – nuk jeni kurrë vetëm.

Sa i përket Laurës, tani mund t’i kuptojmë më mirë disa histori që dikur ishin të bezdisshme, të cilat do t’i shpjegojmë më poshtë, duke i dhënë Laurës sa më shumë hir. Sidoqoftë, përpjekjet për sulm seksual të Laura dhe mbështetja e verbër e Lukës, si gjatë xhirimeve ashtu edhe pas xhirimeve, nuk mund të justifikohen. Ne do t’i shpjegojmë të gjitha mendimet tona për këtë çështje shumë të ndjeshme tani.

Një përmbledhje e Zbulesës së Laurës

Laura sapo u shfaq në podcastin Miss Understood. “Mendoj se më në fund është koha për të folur për këtë, sepse nuk isha i sigurt se doja të flisja për të. Mësova se isha shtatzënë në ditën e dytë të shfaqjes,” filloi Laura. Sa i përket reagimit të saj ndaj shtatzënisë, Laura pranoi: “Isha në shok – kjo ishte shtatzënia e parë për mua.”

Në reagimin e saj të parë, Laura tha: “Mendova se kisha UTI dhe kisha antibiotikë, por nuk më ndihmuan. Unë fola me infermieren në emision dhe ajo më bëri një test. Shfaqja po xhirohej kur e mora vesh dhe isha në banjë. Ne nuk duhet të flasim me anëtarët e kastit pa filmuar, por unë thashë: ‘Më duhet të flas me Aeshën’ [Scott]. Më duhet të flas pa kamera’”.

Për sa i përket bisedës së Laurës me Aeshën, ajo shpjegoi: “I thashë se çfarë po ndodhte sepse mendova se do të ishte ajo që mund të më mbështeste më shumë. Ajo e dinte se çfarë po ndodhte me mua—dhe kjo ishte gjithashtu për mbrojtjen time—sepse nuk doja që dikush tjetër ta merrte vesh për këtë.” Laura gjithashtu paralajmëroi produksionin, duke shtuar: “Dhe prodhimi e dinte sepse shkova dy herë në spital. I kërkova të mos e tregonin, sepse nuk doja të shpjegoja se çfarë po ndodhte, por të gjithë e dinin që isha në spital.”

Pasi zbuloi se ishte shtatzënë, Laura vendosi të bënte një abort, megjithatë, ajo pësoi një abort menjëherë pas kësaj. “Ne kishim një takim mes charterëve për të bërë një abort. Ne ishim ende në charter të hënën dhe atë mëngjes u zgjova me dhimbje që nuk mund ta shpjegoj. Isha gjakderdhje e madhe dhe banja ishte i vetmi vend i sigurt ku mund të isha”, tha ajo.

Për meritë të saj, Laura nuk ishte aq dembel sa dukej

Shpesh, Laura shihej duke pirë shumë, duke marrë shumë kohë kur bëhej gati dhe gjithashtu duke kërkuar pushime. Kjo rezultoi në një redaktim që shpesh e përshkruante atë si të dehur dhe dembel. Sa i përket pirjes së saj, Laura vazhdoi me sjelljet e saj tipike pavarësisht se ishte shtatzënë, me gjasë sepse ishte planifikuar një abort. Për sa i përket etikës së saj të punës, Laura nuk ishte tamam e emocionuar me historinë që transmetoi Bravo.

Në fakt, Laura u trondit kur pa pushimet e saj duke u bërë temë kryesore, pasi Aesha e dinte se çfarë po përjetonte. “I thashë Aeshës për këtë arsye dhe u kthye në një rrëfim krejtësisht tjetër. Kjo ishte vërtet e dhimbshme në fakt. Kjo ishte më lënduese se të gjitha gjërat e tjera,” shpjegoi Laura.

“Kur unë jam i tillë, dhe ata e dinin këtë, dhe ende e bënin të dukej sikur po kaloja një kohë të gjatë në banjë. Njerëzit bënin meme duke thënë se dola nga tualeti duke u dukur njësoj. Ndoshta dukesha edhe më pak e njëjtë sepse qaja. Ky ishte vendi im i vetëm i sigurt ku mund të isha”, shtoi ajo.

Është e qartë se Laura kishte të bënte me disa shtresa dhimbjesh emocionale dhe fizike. Gjithashtu, sasia e gjakut të humbur mund të jetë mjaft e lartë gjatë një aborti. Prandaj, tani e kuptojmë pse Laura kaloi kaq shumë orë në banjë. Ne gjithashtu kuptojmë pse ajo aktualisht është e mërzitur për modifikimin e saj të keq në ekskluzivitetin Below Deck.

Ne nuk mund t’i japim Laurës një leje – ajo ende nuk e merr atë

Në podcast, prezantuesi i vuri në dukje Laurës se ajo kishte humbur punën e saj për mbështetjen e Lukës, jo Margot, viktimës së Lukës. “Ajo do të ishte viktimë nëse ai do të provonte diçka mbi të,” filloi Laura. Më pas ajo tha se asgjë nuk ka ndodhur mes Lukës dhe Margot. Prandaj, në mendjen e saj, Margot nuk është viktimë dhe Luke nuk ishte një grabitqar.

Po. Të gjithë i pamë ngjarjet e kësaj nate duke u shfaqur në transmetim. Arsyeja e vetme që asgjë nuk ndodhi nuk është sepse Luke ishte një djalë i mirë dhe i pafajshëm, siç ndihet Laura, por sepse prodhimi fjalë për fjalë hyri në dhomë, duke e detyruar Lukën të largohej nga Margot dhe të dilte nga kabina e saj.

Në përgjithësi, Laura është ende e shurdhër. Mungesa e të kuptuarit të saj se sa serioze mund të ishin ngjarjet e kësaj nate nuk mund të fshihet tani për shkak të zbulimit të saj të pafat të abortit. Tani mund të kuptojmë më mirë qëndrimin e saj në banjë dhe nevojën e saj për pushime më të gjata. Megjithatë, ka zero justifikime për të mos respektuar dikë që thotë “jo” ose nuk është në gjendje të japë pëlqimin.